Notes de premsa

Últims dies per presentar sol·licituds per optar a les noves subvencions d’impuls a l’activitat econòmica

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 1/10/2013

L’Ajuntament de Reus, a través de les regidories de Promoció Econòmica i d’Innovació, Empresa i Ocupació, manté obert fins el pròxim dilluns 14 d’octubre el termini per a la presentació de sol·licituds per optar a les noves ajudes d’impuls econòmic: una, adreçada a la innovació, la internacionalització empresarial i la creació de llocs de treball, i l’altra específica per impulsar la competitivitat del comerç, dels serveis i dels mercats de Reus, així com la promoció de ciutat i la cooperació comercial.

L’Ajuntament disposa inicialment d’una partida de 60.000 euros per destinar a les dues noves Bases de subvencions durant el 2013.

Ajuts al creixement empresarial i a la creació d’ocupació
La regidoria d’Innovació, Empresa i Ocupació té oberta la convocatòria d’ajudes per impulsar el creixement empresarial, l’ocupació, la innovació i la cooperació empresarial a Reus. Amb aquesta convocatòria, es busca fomentar el creixement de les empreses establertes a Reus i dinamitzar l’ocupació d’un sector, el dels joves, especialment afectat per l’atur.

Es plantegen dues línies d’ajudes:

• Impuls del creixement empresarial, la innovació i l’ocupació: Ajudes destinades a les empreses de Reus que contractin de manera indefinida durant 2 anys i amb jornada laboral completa a menors de 30 anys inscrits a l’atur, per dur a terme un projecte que incorpori un pla de creixement empresarial enfocat a la innovació i a la internacionalització.

L’import de la subvenció és de 3.000 euros, quan es contracti un menor de 30 anys i, en el cas que se’n contracti més d’un, l’import serà de 6.000 euros.

• Foment de la cooperació i dinamització empresarial: Subvencions, per a entitats sense ànim de lucre de Reus, dirigides a actuacions de foment de l’emprenedoria i de consolidació i creixement empresarial amb campanyes d’actuació innovadores per als seus associats o obertes al teixit empresarial de Reus i del territori, sense que corresponguin a l’àmbit de participació ciutadana.

L’import de la subvenció serà de fins al 50% de la campanya de foment empresarial a Reus, amb un màxim de 3.000 euros.

L’Ajuntament disposa inicialment d’una partida de 30.000 euros per destinar a aquestes línies de subvencions durant el 2013 (24.000 per a l’impuls del creixement empresarial, la innovació i l’ocupació i 6.000 per al foment de la cooperació i dinamització empresarial).

Ajudes per impulsar el comerç local
La regidoria de Promoció Econòmica té oberta, també fins el 14 d’octubre, la convocatòria d’ajudes per impulsar la competitivitat el comerç, serveis, mercats, promoció de ciutat i cooperació comercial a Reus. Amb aquestes ajudes, l’Ajuntament ofereix suport econòmic a aquells comerços de la ciutat que iniciïn la seva activitat, que facin un esforç per millorar, potenciar i fer més competitius els seus negocis, tot buscant l’excel·lència en el servei i en la qualitat dels seus productes i que realitzin activitats de foment del comerç.

La convocatòria preveu quatre línies d’ajuts:

• Establiments comercials i de serveis de primera instal·lació a Reus: Ajudes dirigides a petites i mitjanes empreses de menys de 6 mesos de creació, amb un establiment a Reus, a peu de carrer i amb la persona titular en situació d’atur abans d’iniciar l’activitat i que realitzin una inversió per la seva posada en funcionament.
La subvenció serà del 20% de la inversió en immobilitzat material amb un màxim de 1.000 euros per sol·licitant i titular procedent de l’atur. L'import màxim de la subvenció per empresa serà de 3.000 euros.

• Impuls del comerç de qualitat als mercats municipals: Destinades a les petites i mitjanes empreses comercials i de serveis de menys de 6 mesos de creació, amb un establiment ubicat a dins d’un dels mercats municipals de Reus i amb la persona titular en situació d’atur abans d’iniciar l’activitat empresarial i que realitzin una inversió per la seva posada en funcionament.
La subvenció serà del 20% de la inversió en immobilitzat material amb un màxim de 1.200 euros per sol·licitant i titular procedent de l’atur. L'import màxim de la subvenció per empresa serà de 3.000 euros.

• Millora en la competitivitat de locals comercials i de serveis ja existents: Per a les petites i mitjanes empreses que reformin i modernitzin el seu negoci ubicat a Reus amb la finalitat d’obtenir una major competitivitat. Els negocis que sol·licitin l’ajuda hauran de tenir una antiguitat mínima d’obertura al públic de 3 anys i hauran de realitzar una inversió mínima de 6.000 euros.

La subvenció serà del 10% de la inversió, amb un màxim de 3.000 euros per establiment.

Les actuacions que es podran subvencionar són: obres i instal·lacions (exposició i venda, senyalització, sistemes de seguretat, accessibilitat, estalvi energètic, tractament de residus, etc.); trasllats per ampliació o millora de l’emplaçament; projectes d’interiorisme, enginyeria i arquitectura; renovació i millora tecnològica (equips tecnològics, software, Internet, implantació de sistemes d’informació, etc.); implantació de comerç electrònic; certificació de qualitat, entre altres.

• Foment del comerç associat per a la dinamització d’una zona d’alta concentració comercial i promoció econòmica de la ciutat: Ajudes destinades a campanyes de foment comercial i de serveis i de promoció econòmica de Reus que siguin innovadores i que les duguin a terme persones jurídiques de dret privat sense ànim de lucre.

L’import de la subvenció serà de fins el 50% de la campanya de promoció o de foment comercial i de serveis a Reus, amb un màxim de 3.000 euros.

L’Ajuntament disposa d’una partida de 30.000 euros per destinar a aquesta línia de subvencions durant el 2013 (7.000 euros per a establiments comercials i de serveis de primera instal·lació a Reus; 3.000 per a l’impuls del comerç de qualitat als mercats municipals; 12.000 per a la millora en la competitivitat de locals comercials i de serveis ja existents; i 8.000 per al foment del comerç associat per a la dinamització d’una zona d’alta concentració comercial i promoció econòmica de la ciutat).

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.