Notes de premsa
Últims dies per visitar les exposicions d’art «Fortuny & Queralt» i «Joan Casals. L’art al centre del laberint» i de l’antològica del fotògraf Enric Pàmies
Avui, divendres i dissabte són els últims dies en què es podran visitar les exposicions temporals del Museu de Reus (raval de Santa Anna) «Fortuny & Queralt» i «Joan Casals. L’art al centre del laberint». Divendres és l’última jornada de la mostra antològica dedicada al fotògraf Enric Pàmies Carreté al Centre de la Imatge Mas Iglesias.
Les diferents exposicions temporals vigents al Museu del raval de Santa Anna i al Centre de la Imatge Mas Iglesias tancaran portes aquest cap de setmana. Durant les darreres setmanes, l’artista Joan Queralt ha presentat al Museu una visió personal de l’obra de Marià Fortuny i Marsal, en la qual reinterpreta algunes de les obres més conegudes de l’artista reusenc del segle XIX.
D’altra banda, i dos anys després de la seva mort, el Museu aplega fins dissabte un recull de l’obra fonamental de Joan Casals, en un muntatge que fa part d’un cicle organitzat a diferents espais culturals de la ciutat, com ara el Centre de Lectura.
Divendres és el darrer dia per veure el recull antològic de l’obra d’Enric Pàmies Carreté, un dels fotògrafs més importants que ha donat la ciutat de Reus durant la segona meitat del segle XX. La seva feina ha estat reconeguda en els fòrums internacionals més rellevants de la fotografia i la seva activitat ha estat estretament vinculada a l’Agrupació Fotogràfica de Reus i a entitats com el Club Natació Reus Ploms.
Després d’aquestes mostres, les figures dels desapareguts Josep Maria Baiges i Ramon Amigó protagonitzaran el relleu amb sengles mostres que repassaran la seva vida i la seva obra. A partir del 8 de novembre s’obrirà al públic l’exposició «Josep M. Baiges, un artista polifacètic» (Museu del raval de Santa Anna), que podrà ser visitada fins el 5 de desembre.
Al Mas Iglesias, a partir del 6 de novembre és prevista l’exposició «Imatges de la memòria, imatges en el mirall”, una mostra que aplega diferents curtmetratges realitzats a partir de l’arxiu de l’Institut Nacional de l’Audiovisual de França (INA). Els treballs són resultat d’un projecte europeu en què han participat, a més del Mas Iglesias, diferents arxius adiovisuals d’arreu del continent.