Notes de premsa

Reus consolida un calendari anual de curses i caminades

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 13/03/2014
Imatge del regidor d'Esports, Sebastià Domènech (esquerra), al costat de Ferran Cardiel, del Club Esportiu Tretze Atlètic Català

La tradició esportiva de la ciutat i la forta implantació de la pràctica esportiva vinculada a la cursa a peu («running») i a la caminada amb objectiu de desenvolupar un hàbit saludable, ha fet que en els darrers anys hi hagi hagut una important proliferació d’esdeveniments d’aquestes característiques a tot el nostre territori i àrea de influència.

En els últims anys s’han anat consolidant diverses proves esportives de caràcter urbà o semiurbà en l’àmbit de les curses i també, de manera més irregular, diverses caminades.

És des d’aquesta perspectiva que la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus ha concretat un acord de col·laboració amb l’entitat local Club Esportiu Tretze Atlètic Català per fixar un calendari anual de curses i caminades obertes a la participació popular, amb l’objectiu de consolidar les curses tradicionals del calendari local, de manera que es pugui impulsar la participació de la ciutadania i també cercar sinèrgies de col·laboració amb altres entitats i poblacions del territori.

Caminades

D’altra banda, també s’ha volgut concretar l’organització de caminades populars obertes a la participació popular, amb l’objectiu d’establir aquestes caminades com un punt de trobada per al gran públic. En aquest sentit, es vol contribuir a fomentar la pràctica de sortir a caminar com un hàbit de promoció de la salut.

Aquest calendari està obert a la incorporació d’altres entitats i organitzacions per tal d’oferir la màxima difusió d’aquest model de pràctica esportiva que aplega cada any un gruix més important d’activitats i participants.

«Sant Silvestre Kids»

Com a novetat, també es vol fomentar el fet de viure l’esport de manera lúdica (no competitiva) i familiar. En aquest sentit, neix la primera «Sant Silvestre Kids», una cursa que es desenvoluparà coincidint amb el Parc de Nadal de Reus en una jornada matinal pensada perquè hi participin nens i nenes sols o acompanyats dels seus familiars.

La col·laboració amb Tretzesports, organitzador habitual d’un important ventall de curses a tot el territori, també s’amplia a l’estudi i desenvolupament d’un nou concepte de club, el «Club virtual», que molt aviat es concretarà en un format tecnològic que vol ocupar un espai complementari a l’actual oferta de serveis esportius.

CALENDARI DE CURSES

  • 16 de març. Cursa del 1/4 de Marató: 10.548 metres. Amb sortida i arribada a la plaça de la Llibertat
  • 25 de juliol. Seminocturna de Sant Jaume: 10.000 metres. Sortida i arribada a les Piscines Municipals (parc dels Capellans).
  • 20 d’octubre. Mitja Marató i 10 KM Ciutat de Reus: sortida i arribada al Pavelló Olímpic.
  • 31 de desembre. Cursa de sant Silvestre: 5 km amb sortida i arribada a la plaça de la Llibertat.
  • 4 de gener de 2015. «Sant Silvestre Kids»: sortida i Arribada a l’edifici Tecnoparc.

CALENDARI DE CAMINADES

  • 18 de maig. Caminada popular de Primavera: recorregut a concretar. Sortida i arribada al parc de Mas Iglesias.
  • 16 de Novembre. Caminada Popular de Tardor: recorregut a concretar. Sortida i arribada a la plaça del Mercadal.
Imatge del regidor d'Esports, Sebastià Domènech (esquerra), al costat de Ferran Cardiel, del Club Esportiu Tretze Atlètic Català

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.