Notes de premsa
Guardonats diversos vermuts de Reus en un concurs internacional de vins
El jurat del 10è Concurs Internacional de Vins i Espirituosos – CINVE, que s’ha realitzat del 15 al 18 de maig a la ciutat de Valladolid, ha atorgat diverses distincions de primer nivell a diferents vermuts elaborats per empreses reusenques. Aquests reconeixements arriben coincidint amb la recent presentació de la marca Vermut de Reus, impulsada per l’Agència de Promoció de l’Ajuntament de Reus en col·laboració amb diferents productors locals.
El concurs CINVE és un dels més reconeguts del panorama internacional i en aquesta recent edició ha incorporat per primera vegada una categoria de premis destinats a vermuts. Els reconeixements han estat els següents:
- Categoria de vermut vermell reserva: Miró Vermell reserva, Or; De Muller Vermell reserva, Or; Yzaguirre Vermell reserva, Plata.
- Categoria de vermut blanc reserva: Yzaguirre blanc reserva, Or.
- Categoria de vermut clàssic vermell: Yzaguirre clàssic vermell, Gran Or; Rofes clàssic 15º vermell, Plata; Miró clàssic vermell, Plata.
- Categoria vermut clàssic blanc: Miró clàssic blanc, Or.
- Categoria de vermut extra dry: Miró blanc extra dry, Or.
L’alcalde, Carles Pellicer, ha valorat poisitivament el fet que el Vermut de Reus pugui guanyar espais de presència internacional i ha destacat que aquest reconeixement «és un pas més en la direcció de projectar el vermut com a producte de qualitat associat al nom de Reus». Per la seva part, la regidora de Promoció de Ciutat, Alícia Alegret, ha mostrat la seva satisfacció pels bons resultats obtinguts pels vermuts reusencs i ha recordat que «la invitació a participar a aquest certamen internacional va arribar després de la presentació a Madrid de la marca Vermut de Reus i coincidint amb una tendència a l’alça en el consum d’aquesta beguda arreu de l’estat».
En aquest concurs internacional hi han participat vins i begudes espirituoses d’arreu de l’estat espanyol i d’una dotzena de països d’arreu del món. El jurat també estava integrat per una vintena d’experts de tot el món, entre els quals enòlegs, periodistes, sumillers i distribuïdors.