Notes de premsa

Mas Carandell presenta el balanç d’activitat del 2014

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 27/03/2015

Mas Carandell ha fa pública la memòria d’activitats corresponents a l’any 2014. Un any que va tenir, en el seu primer semestre i com a rerefons, la celebració dels seus 25 anys d’història, que va culminar al mes de juny amb l’acte institucional d’aniversari presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Marc Arza.

Formació i qualificació
En formació i qualificació les dades de matrícula indiquen que l’any 2014 es va tancar amb un increment de cursos i de matrícules d’un 18% i un16% respectivament en relació al 2013, assolint les xifres de 186 cursos impartits i de 2067 matrícules. En aquest apartat destaquen, entre d’altres, dos nous projectes del 2014:

  • L’Aula Mas Carandell, una aula de formació per Internet, espai virtual propi que ha començat amb una oferta inicial de 5 cursos de perfeccionament professional, a més d’una experiència de formació a mida per a 120 persones de la plantilla d’una mateixa empresa.
  • Fem ocupació per a joves, projecte que combina la contractació laboral durant sis mesos i subvencionada, per a les empreses, amb una de formació relacionada amb lloc de treball. El projecte s’adreça a nois i noies de 18 a 30 anys titulats en ESO o Cicle formatiu de Grau mitjà, i està cofinançat pel SOC i el FSE.

Orientació professional
En l’apartat d’orientació professional s’inicien les línies de treball:

  • Espai de Recerca de Feina que van donar atenció a 351 persones en situació d’atur de tota la comarça i ha assolit un 33% d’inserció laboral. 
  • A partir d’octubre inici de la fase d’acollida a 28 persones derivades per l’OTG en el marc de les accions d’Agències de Col·locació.
  • Inici a la tardor també de les accions i informació de la Garantia Juvenil, en col·laboració amb l’Oficina Jove de Reus i el Baix Camp, que es concretaren en 4 sessions informatives per a 58 joves.
  • Impuls de l’activitat com a Centre d’informació en acreditació de competències professionals homologat per l’Institut Català de Qualificacions Professionals, que va permetre atendre 60 persones en matèria de l’Acredita’t.

D’altra banda, s'ha continuat amb la descentralització de l’Espai Activa als centres cívics del Carme i Ponent —amb l’objectiu d’apropar la consulta d’ofertes de feina a la ciutadania i oferir més franges horàries de consulta—, i s'ha incrementar el número de persones interessades pel recurs de Treball a l’estranger, que van triplicar-se passant de les 76 a 230.

Intermediació laboral
Durant el 2014, un total de 334 persones han trobat feina des dels diferents serveis de Mas Carandell (programes formatius, ocupacionals i la borsa de treball en línia). Destacar el cas de la borsa, que en relació a l’exercici anterior registra l’augment del 20% del nombre d’empreses que han utilitzar aquest servei per posar les seves ofertes de feina. La borsa de treball de Mas Carandell, que no té cap cost pe a les empreses, ha augmentat un 27% el d’ofertes gestionades, que van ser un total de 151.

En relació a les persones que utilitzen la borsa de treball per buscar feina, s’han produït prop de 4.800 altes en el darrer any. I s’han derivat a les empreses més de 2000 candidatures que complien amb els requeriments de les ofertes de treball que havien posat.

Desenvolupament local
S’han consolidat les línies d’actuació iniciades, però cal destacar-ne algunes que s’han potenciat especialment. En primer lloc i dins els serveis a les empreses que s’ofereixen des de la Fundació, foment de la bonificació del crèdit de formació i del disseny del seu pla de formació, en el marc del programa Forma empresa50.cat, adreçada a PIME i microPIME. En el marc d’aquest projecte cofinançat pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya i el SEPE es van establir 11 convenis amb diferents empreses subvencionada .

En segon lloc, en col·laboració amb Redessa i la UOC de Reus, el cicle Idees x Business que té per objectiu apropar la innovació a les organitzacions de Reus i el Camp de Tarragona. Aquesta col·laboració iniciada el 2014 amb molt bona acollida per part de professionals i empreses, acaba de finalitzar la 2a edició d’aquest cicle aquest mes de març

Foment de la mobilitat transnacional. Al 2014 a més dels intercanvis a l’estranger d’alumnes d’alguns programes s’han realitzat dues trobades tècniques a nivell europeu: la primera a Copenhaguen per intercanviar experiències en projectes d’ocupació i una segona visita d’estudi i reunió tècnica a Gal·les. En ambdues també participaven representants de centres de Gal·les – Regne Unit, Dinamarca i la República Txeca.

Aquest apartat es completa amb el projecte de planificació estratègica: Estratègia d’acompanyament i suport a les accions de desenvolupament local, ocupació i formació a Reus i el Baix Camp, en aquest projecte que es promou des de l’IMFE han col·laborat i participat activament les principals empreses, entitats i agents socials i econòmics del territori; amb l’objectiu de posar en comú les bases per una nova coordinació i millora de la gestió de les polítiques actives d’ocupació al territori. D’aquest procés i estudi dut a terme al llarg del 2014 se’n deriva un informe final de projecte, que es presentarà a les entitats participants properament.

El detall de la memòria d’activitats del 2014 de Mas Carandell es pot consultar al portal de transparència de l’Ajuntament de Reus o bé al web www.mascarandell.cat.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.