Notes de premsa

El síndic de greuges de Reus assisteix al fòrum de síndics sobre «transparència i bon govern»

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 25/11/2015

El síndic municipal de gregues de Reus, Pere Pagès, assisteix aquests dimecres i dijous 25 i 26 de novembre a la jornada de formació organitzada pel Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya a Bellaterra per debatre sobre «transparència i bon govern».

El campus de la Universitat Autònoma de Barcelona acull la desena edició de les Jornades de Formació del Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya, organitzades conjuntament amb el Servei d’Estudis i Dictàmens Jurídics i la Facultat de Dret de la UAB en el marc del conveni de col·laboració signat entre el FòrumSD i les dues entitats. Prop de 80 persones, entre síndics i defensors i el personal de les seves oficines, han confirmat ja la seva assistència.

El tema centrat de la trobada serà la Transparència i el Bon Govern. El programa començarà amb la intervenció d’Imma Garrós, analista en transparència i accés a la informació pública de la Generalitat de Catalunya i Maria Jesús Garcia Morales, professora titular de Dret Constitucional de la UAB, que exposaran les principals novetats de La llei catalana de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

El programa de dimecres inclou també les intervencions de Josep Mir, membre de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP), i Ricard Martínez, cap de servei de Transparència de la Diputació de Valencia, que debatran sobre El dret d’accés a la informació i els seus límits. A la tarda, s’ha previst una taula rodona per parlar sobre Transparència i Bon Govern: experiències locals, en la que participaran Cristina Paraira, tinent d’alcalde de Presidència i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès; Sílvia Vèrnia, lletrada de l’Ajuntament de Barcelona; i Roger Cots, secretari de l’Ajuntament de Gavà.

Dijous, David Bondia, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya; i Estel·la Pareja, directora de la Comissió Catalana d’ajuda al Refugiat, presentaran una ponència sobre La crisi dels refugiats a debat. Dret d’asil i refugi. Les X Jornades de Formació del FòrumSD finalitzaran amb la presentació de dues experiències pràctiques. Representants de Sant Boi de Llobregat i Sabadell parlaran del Paper dels municipis en la crisi dels refugiats. Per això es comptarà amb Miriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i Ciutadania i Olga Jiménez, cap d’aquesta àrea de l’Ajuntament de Sabadell; i amb Alba Martínez, tinent d’alcalde; i Clara Sopeña, tècnica de Cooperació, Solidaritat i Pau de l’Ajuntament de Sant Boi.

El Fòrum SD
El Fòrum SD és una associació sense ànim de lucre formada pels síndics i defensores dels ajuntaments de Catalunya. Els seus objectius són promoure el creixement de la institució, facilitar la seva extensió i implantació als municipis, el desenvolupament de models de treball i d’acció conjunts, així com disposar d’una xarxa de coordinació, suport, intercanvi i assessorament entre sindicatures.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.