Notes de premsa

Reus revalida el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 13/04/2016

L’Ajuntament de Reus ha estat reconegut amb el Segell Infoparticipa 2015 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, que atorga pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquesta edició, el segell ha avaluat 52 indicadors, 12 més que en l’anterior convocatòria, amb un increment del nivell d’exigència. Reus ha obtingut una puntuació del 96,5%. Per aconseguir el segell, els municipis de més de 50.000 habitants, com és el cas de Reus, han de tenir el 95% dels indicadors positius.

L’Ajuntament de Reus recollirà el Segell Infoparticipa en un acte que es farà a El Born Centre Cultural el pròxim 20 d’abril. La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, destaca que «aquest segell és un nou reconeixement al fet que s’està treballant en la bona direcció. Això no vol dir que ens conformem, perquè necessitem continuar avançant en aquesta nova manera de treballar i de fer política, de mostrar de manera transparent els mètodes amb que treballa la administració, perquè això beneficia tant a l’administració com a la ciutadania».

Aquest segell de qualitat es basa en els resultats de l'avaluació de les diferents pàgines d’organismes autònoms a partir de preguntes bàsiques en dos grans blocs: la transparència en la corporació i la informació per a la participació. En concret, s’analitza si la informació publicada facilita que qualsevol ciutadà o ciutadana tingui coneixement sobre qui són els representats polítics del municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast, i més enllà d’això, es valora que la informació sigui fàcilment localitzable. El Segell infoparticipa es tracta d’una marca de qualitat per donar garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, i un incentiu pels responsables polítics i tècnics.

Els resultats es publiquen, georeferenciats, al MapaInfoparticipa www.mapainfoparticipa.com.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.