Notes de premsa
Reus serà la seu de la final del concurs Millor Pa de Pagès Català 2016
Reus acollirà el pròxim 11 de juny la final del Millor Pa de Pagès Català 2016, el concurs que organitza el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català. L’acte tindrà lloc al Teatre Bartrina i serà obert al públic. Els assistents podran veurer en directe la deliberació del Jurat, el qual estarà presidit per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.
Amb aquest acte, Reus suma un nou esdeveniment de promoció de productes agroalimentaris com són la Fira de l’Oli, la Fira Reus Viu el Vi, els Premis Vinari als millors vermuts catalans o la Ganxet Pintxo; tots ells amb la participació de l’Ajuntament de Reus i l’Agència Reus Promoció.
Els concursants de la final de l 11 de juny hauran de presentar peces de Pa de Pagès Català elaborades segons el Plec de Condicions de la IGP. El Jurat valorarà el compliment estricte del Plec de Condicions a partir de les receptes aportades pels concursants, i d’altres qüestions com l’aspecte del pa, color, sabor, cocció i presentació.
El guanyador del Concurs tindrà un premi en metàl·lic de 2.000 euros i una placa acreditativa.
El Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català va aprovar convocar anualment el Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’Any amb l’objectiu de donar a conèixer la professionalitat de les fleques integrades a la Indicació Geogràfica Protegida.
Els cinc finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2016 són: Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Francesc Massana (Forn Massana, Cornellà de Llobregat), Manel Llaràs (Forn i Pastisseria Llaràs, Lleida), Xavier Pàmies (Forn Sistaré 1910, Reus) i Jordi Morera (L’Espiga d’Or, Vilanova i La Geltrú).
Els cinc finalistes es van classificar en una semifinal que es va celebrar el passat 4 de maig a l’Escola de Fleca Andreu Llargués, de Sabadell (Barcelona). A l’eliminatòria prèvia es van inscriure 19 flequers/res del Consell Regulador (8 de la província de Barcelona, 7 de Lleida, 3 de Tarragona i 1 de Girona).
A l’edició de 2014 el guanyador va ser el flequer Ernest Righetti, de Ca la Churra (Gavà). A l’edició de 2015 la guanyadora va ser la flequera Sílvia Marqués, de Pa i Pastisseria Marqués (Alfarràs).