Notes de premsa
La Biblioteca Central de Reus posa deu nous ordinadors a disposició dels usuaris
La Biblioteca Central Xavier Amorós ha incorporat deu nous ordinadors a les sales general i infantil perquè les persones usuàries puguin utilitzar-los tant per navegar per Internet com per realitzar les funcions bàsiques del programari d'oficina. Els ordinadors inclouen nous programaris actualitzats i permeten l'autogestió de l'usuari sense necessitat de suport del personal de la biblioteca.
L'Ajuntament de Reus ha instal·lat sis ordinadors a la sala general i quatre unitats a la sala infantil després de realitzar un període de proves amb aparells de semblants característiques i prestacions a la Biblioteca Pere Anguera. La nova inversió municipal, de 5.384,50 euros (IVA inclòs) permet millorar i ampliar el servei que donen les biblioteques municipals a la ciutadania.
Fi de curs Parelles TIC
D'altra banda, aquest dilluns a la tarda s'ha fet la cloenda del curs del projecte Parelles TIC, que posa en contacte persones de diferents generacions amb l'objectiu de facilitar la formació en eines TIC a les persones més grans.
A partir del mes d'abril es va reprendre aquest projecte de col·laboració intergeneracional, a través del qual joves ajuden persones grans a formar-se i relacionar-se amb les tecnologies i Internet. La nova edició d'aquesta iniciativa ha presentat algunes novetats, com ara la incorporació de més departaments municipals a la iniciativa, l'obertura de la participació al jovent de qualsevol centre educatiu de la ciutat i l'extensió de l'experiència a la Biblioteca Pere Anguera i el Casal de Joves la Palma a més de la ja habitual Biblioteca Central Xavier Amorós.
Pel que fa a l'ampliació dels agents implicats, des d'aquest edició també han participat al projecte la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència (a través del seu àmbit de Gent Gran) i el Pla Local d'Inclusió Social, els quals han sumat esforços amb el Servei Municipal de Biblioteques i el Casal de Joves la Palma, impulsors fins ara d'aquest programa. La regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística és un altra de les àrees municipals que fa possible el projecte. La majoria de joves mentors que han participat en aquesta edició procedien de l'Institut Baix Camp i del Col·legi Mare Molas.
El principal objectiu del programa és fer participar activament el jovent a la seva comunitat i formar persones adultes i gent gran en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), així com enfortir els vincles intergeneracionals i fomentar la inclusió social.
L’activitat principal ha consistit en dues trobades setmanals d’una hora i mitja de durada, on els joves faciliten el coneixement de les eines informàtiques a les persones que hi estan interessades: ja sigui amb el mòbil, la tauleta o l'ordinador. És un projecte individualitzat on cada alumne té la seva «parella» que li ensenya tot allò que ell li demana en relació amb la utilització de les TIC.