Notes de premsa
Presentació pública de les propostes del Consell Municipal de Joves a Secundària
El Consell Municipal de Joves a Secundària ha presentat aquest dilluns 13 de juny a Cal Massó les conclusions i el decàleg de propostes sorgits del procés participatiu desenvolupat durant els darrers mesos. Aquest procés és impulsat per la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència de l’Ajuntament de Reus i es coordina des del Casal de Joves la Palma amb el suport de la regidoria de Cultura.
El procés es va iniciar al mes de març amb la participació de prop de 700 joves alumnes de set centres d’ensenyament de secundària de la ciutat, que són els instituts Roseta Mauri, Gabriel Ferrater, Baix Camp i Josep Tapiró; l’Institut Escola Pi del Burgar; l’Escola Puigcerver i el Col·legi Sant Josep.
En el transcurs de 6 sessions, els joves han proposat, treballat i prioritzat un total de deu propostes que seran les que formaran part del decàleg del Consell d’enguany. La línia de treball d'aquesta edició i a partir del qual s'han elaborat les propostes traslladades a l’Ajuntament té a veure amb Reus Capital de la Cultura Catalana 2017.
El decàleg s'ha presentat aquest dilluns a l'acte final de presentació pública, en el qual els representants de cada centre han exposat els deu punts davant l’alcalde i els regidors de l’Ajuntament de Reus. Les deu propostes són les següents:
- Fomentar que els centres de secundaria organitzin més sortides durant el curs perquè els i les joves coneguin el patrimoni de la ciutat.
- Fomentar els museus entre els joves programant exposicions que siguin més interessants per ells i també fent més econòmica l’entrada als museus. Per exemple fer una entrada única per tots els museus i altres edificis d’interès.
- Millorar les Barraques de Reus fent que durin més dies i que la música que es programa sigui més variada i enfocada a tots els públics.
- Organitzar més concerts adreçats a joves amb grups més coneguts i actuals. Programar-los dins la festa major i o també en format de festival a l’estiu.
- Organitzar una festa amb música adreçada a joves menors d’edat que serveixi per celebrar el final de curs dels instituts. Que hi participin tots els centres.
- Crear una targeta de descompte pel joves perquè puguin comprar llibres de forma més econòmica i fomentar l’aparició d’espais d’intercanvi de llibres de forma gratuïta.
- Crear un concurs literari de la ciutat que tingui diferents modalitats literàries i també d’edats. Que una part del premi sigui la publicació del llibre per poder donar-li visibilitat.
- Fomentar i facilitar l’aparició d’un cinema adaptat a les noves tecnologies i formats de les pel·lícules a la ciutat. També ampliar i potenciar el cinema a la fresca per tot Reus.
- Potenciar la formació artística i cultural entre els joves creant més batxillerats artístics a més centres, i fent tallers i cursos professionals de diferents disciplines artístiques i escèniques.
- Organitzar anualment un festival de graffitis que es pugui fer a diferents espais de la ciutat i que també inclogui activitats paral·leles com ara concerts de hip hop i balls de carrer.
Pintura mural
Per deixar constància de les propostes dels joves també s’ha fet un mural al pas que hi ha al raval de Sant Pere en direcció a la zona blava de la Riera Miró. Aquesta pintura mural, de més de 15 metres d’alçada, es un recull gràfic i artístic de les propostes que es presentaran el dia 13. L’autor de l’obra és el reusenc Arnau Casanoves, un jove artista polifacètic que es mou entre la pintura, la fotografia, l’escultura, el gravat i altres disciplines artístiques.