Notes de premsa

El Casal de Joves i ARSUFESTA promouen l'oci saludable nocturn

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 28/07/2016

Aquest divendres 29 de juliol a la matinada es porta a terme la segona de les intervencions nocturnes de prevenció realitzades aquest estiu des de la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, a través del Casal de Joves, conjuntament amb ARSUFESTA i el Pla d'Accions sobre Drogues, durant la qual es repartirà el material "El kit de la qüestió", adreçat especialment a la població jove.

Aquestes intervencions s'emmarquen dins del programa Altersuer de prevenció de drogues i oci alternatiu, un programa transversal de l'Ajuntament de Reus en què participen les regidories de Participació, Ciutadania i Transparència, Salut i Esports a través dels departaments de Joventut, Salut Pública, Serveis Socials i Esports.

La nit de divendres a dissabte, de 00:00 a 2:00 h, es farà la segona de les dues intervencions programades per aquest estiu per diferents locals d'oci nocturn de Reus. La intervenció consisteix en un recorregut per alguns espais d'oci nocturn de la ciutat amb un grup de joves voluntaris de l'entitat ARSUFESTA durant el qual es simula un petit equip de rodatge i es fan preguntes sobre tòpics en relació al consum de drogues i la sexualitat a les persones que estan de festa.

També es reparteix informació sobre prevenció de drogues, consum responsable, sexualitat, violència masclista i sobre la necessitat de respectar el descans del veïnat. Tots aquests àmbits es tracten en el material informatiu que ha editat l'Ajuntament de Reus amb el lema "El kit de la qüestió".

Des de l'estiu passat
Aquestes intervencions es realitzen fruit de la col·laboració d'ARSUFESTA (Pla d'Accions sobre Drogues de Reus) i el Casal de Joves. Es tracta de prevenir riscos en intervencions directes durant la nit en contextos d'oci, donant informació sobre consum responsable i sobre comportaments responsables fent possible el binomi festa i descans dels veïns per tal de millorar la convivència. Aquestes intervencions van començar l'estiu passat amb una prova pilot i aquest estiu es repeteixen amb nous materials editats per l'Ajuntament de Reus.

Aquesta experiència s'emmarca dins el projecte Altersuer, programa d'oci alternatiu per a joves finançat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat que té com a objectiu prevenir el consum de drogues entre els joves i fomentar la convivència i la cohesió social. Al mateix temps, l'acció està lligada al projecte “Q de festa! Nits de Qualitat”, una iniciativa que pretén posar en comú els diferents agents implicats en l’oci nocturn amb l’objectiu de prevenir i reduir els riscos i promoure un oci més segur, atractiu i saludable.

“Nits de Qualitat” és un projecte de la Subdirecció General de Drogodependències que es va posar en marxa l’any 2008 i ja des del 2009 es va començar a treballar a Reus a través del Casal de Joves i ARSUFESTA (Pla d'Accions sobre Drogues de Reus). El projecte reconeix aquells locals o esdeveniments que disposen d'un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat. En l'actualitat són tres els locals de Reus que ja tenen el distintiu Qdfesta.
Més informació a http://www.qdefesta.cat/

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.