Notes de premsa

Reus, capital dels horaris, del 7 al 16 de novembre

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 31/10/2016

L'Ajuntament de Reus s'adhereix amb al procés participatiu de la Reforma Horària impulsat per la Secretaria de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya i Iniciativa per a la Reforma Horària. Amb aquest motiu s’han programat diverses accions, organitzades per Mas Carandell, en col·laboració amb altres àrees del consistori. Seran del 7 al 16 de novembre de 2016, sota el nom Reus, capital dels horaris.

Al llarg d’aquesta setmana, explica el Regidor de Medi Ambient i Ocupació Daniel Rubio, s’oferiran un seguit de ponències a la sala d’actes de l’antic hospital, amb el doble objectiu de per una part donar a conèixer a la ciutadania els reptes i les oportunitats que ofereix la reforma horària i per l’altra promoure el procés participatiu perquè la gent de Reus expressi la seva opinió sobre com fer efectiva aquesta adaptació dels horaris actuals al de format europeu.

La inauguració de Reus, capital del horaris la farà l’alcalde de Reus, Sr. Carles Pellicer el proper dilluns 7 de novembre a les 18h. A continuació s’oferirà el primer dels actes, una conferència sobre la Reforma Horària i la participació ciutadana, a càrrec de Fabian Mohedano, promotor de la Iniciativa per a la Reforma Horària. Activista i actualment diputat al Parlament de Catalunya.

Posteriorment s’ha dissenyat un programa de sessions a càrrec de diferents professionals experts que tractaran el tema de la Reforma Horària des de quatre vessants diferenciades: empresa, dones, educació i salut. En aquesta línia Jordi Ojeda oferirà una exposició sobre la influència dels horaris a les organitzacions, Cristina Sánchez ho farà sobre la repercussió dels timmings en l’espai vital de les dones, Trinitat Cambras, parlarà de la incidència horària en la salut i el mateix Mohedano sobre els temps educatius. Cada una d’aquestes jornades serà presentada per la regidoria de l’àmbit en qüestió. Posarà punt i final al conjunt de exposicions un espai de debat obert sobre els eixos de la reforma, el qual serà el dimecres 16 de novembre a les 16h30.

Totes les sessions són d’accés lliure, excepte la del primer dia i darrer que requereixen inscripció a l’adreça participa.gencat.cat. Concretament aquestes dues formen part del calendari de sessions presencials establertes pel propi procés de participació del Govern català. Els altres municipis on també s’han programat són: Terrassa, Barcelona, Igualada, Sort, Lleida, Lloret de Mar, Vilafranca del Penedès, Reus, Tortosa, Girona, Mataró i Esplugues.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.