Notes de premsa

Punt d'atenció i acompanyament emocional al Casal de Joves la Palma

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 2/11/2016

Des d'aquest octubre els i les joves de Reus disposen d'un Punt d'atenció i acompanyament emocional al Casal de Joves la Palma. El departament de Joventut de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència ha obert un servei d'atenció emocional a l'Oficina Jove del Baix Camp, que és gestionat per un educador social i porta a terme el projecte «Emotiva't», destinat a millorar les habilitats personals i socials dels joves de la comarca del Baix Camp. El punt d'atenció està obert les tardes de dilluns i dimecres i el matí de divendres. Cal demanar cita prèvia trucant al 977 010 268.

Aquesta experiència pilot s'adreça a joves d'entre 12 i 20 anys interessats a millorar les seves habilitats de competència emocional: l'autoestima, l'empatia, la introspecció, l'autocontrol, la capacitat de tolerar la frustració, les habilitats socials, les habilitats de resolució de conflictes i la resiliència, entre d'altres. Es tracta d'un espai de creixement personal i d'abordatge de situacions o dificultats pròpies de la joventut i l'adolescència.

El pas de la infància i l'adolescència a l'edat adulta és una etapa de canvis i de creixement personal en què poden sorgir diverses dificultats en l'àmbit emocional, social i relacional. Per tal d'ajudar a fer front a aquestes possibles dificultats, el projecte «Emotiva't» vol ser un acompanyament en el desenvolupament de les habilitats emocionals dels joves a través d'accions, activitats i tallers relacionats amb la intel·ligència emocional.

La finalitat és ajudar així a la disminució dels pensaments autodestructius, a la millora de l'autoestima, a la disminució de la simptomatologia depressiva, a l'adquisició d'habilitats comunicatives i de relació, a la millora de la conducta antisocial, a la millora del rendiment acadèmic, a l'augment de la motivació per als reptes de la vida i la cerca del benestar personal.

Els serveis que ofereix van des de l'atenció individualitzada, la intervenció amb grups de joves, espais de reflexió, l'assessorament a altres professionals del l'àmbit educatiu i la elaboració de material didàctic. El projecte preveu també la realització de diversos tallers de caire preventiu destinats a famílies i instituts de la zona, relacionats amb la intel·ligència emocional i la prevenció de les conductes de risc durant l'adolescència.

Tallers programats
Entre les primeres accions que es portaran a terme des del nou punt d'atenció emocional hi ha diferents tallers de creixement personal adreçats al jovent. Són els següents:

  • CUIDA'T (taller d'autoestima i gestió emocional) (OJ Baix Camp). Què és l’autoestima, com ens afecta?. Aprendrem a millorar-la a través de diferents jocs i dinàmiques divertides. Data: 9 de novembre. Hora: 18:00 h. Lloc: Casal de Joves la Palma. Edat: de 14 a 17 anys. Preu: Gratuït
  • RESPIRA (taller de relaxació i autocontrol) (OJ Baix Camp). Aprendrem a respirar i a relaxar-nos a través d’exercicis, massatges i jocs de relaxació. Data: 16 de novembre. Hora: 18:00 h. Lloc: Casal de Joves la Palma. Edat: de 14 a 17 anys. Preu: Gratuït.
  • COOPERA (taller de cooperació i treball en equip) (OJ Baix Camp). A través de jocs i dinàmiques cooperatives, aprendrem a treballar en equip. Escoltar , ser flexibles, ser positius, aportar idees, ser proactius... són algunes de les coses que podem aprendre per tal de ajudar i deixar-se ajudar. Data: 23 de novembre. Hora: 18:00 h. Lloc: Casal de Joves la Palma. Edat: de 14 a 17 anys. Preu: Gratuït.

Altres accions des de la Regidoria de Salut
El Punt d'atenció i acompanyament emocional és un complement d'altres serveis que ja existeixen a la ciutat relacionats amb la salut que ofereix la regidoria de Salut. Alguns d'aquests serveis són «la Tarda Jove», espai situat a l’ASSIR (Atenció a la salut sexual i reproductiva) al CAP Sant Pere (camí de Riudoms, 55-57, telèfon 977323037), on s'ofereix atenció confidencial i gratuïta sobre sexualitat, contracepció i ITS (Infeccions de transmissió sexual), així com el Servei d'informació i assessorament sobre drogues per joves que s'ofereix des de Salut Pública al carrer Ample, 13, telèfon 977010044.

També des de la Regidoria de Salut es fa incidència en aquesta vessant emocional amb els diferents tallers que s’ofereixen als instituts de Reus sobre sexualitat, prevenció sobre drogues i habilitats emocionals.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.