Notes de premsa
L’Ajuntament de Reus obté el Segell Infoparticipa 2016 amb una nota del 98%
L’Ajuntament de Reus ha revalidat el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, que atorga pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. En un context de més exigència, l’Ajuntament de Reus millora la puntuació obtinguda en la darrera edició amb la validació de 51 dels 52 indicadors avaluats i una puntuació del 98,08%. Se situa amb aquesta puntuació com el municipi més ben valorat de la demarcació de Tarragona.
En aquesta ocasió, per atorgar el segell han tingut en compte aspectes qualitatius com ara que la informació estigui organitzada de manera fàcilment accessible i comprensible i que es faciliti una consulta àgil i ràpida. Només validen els indicadors si la informació està totalment actualitzada, és vigent i té un fàcil accés, el que vol dir, que l’espai on apareix estigui ben nombrat i direccionat correctament.
L’únic punt no assolit fa referència a les Cartes de serveis. Per validar-lo en institucions de la mida de Reus, els avaluadors requerien un mínim de 5 cartes aprovades. L'Ajuntament de Reus n'ha aprovat tres fins a la data, i disposa d'un calendari d'implantació progressiva de Cartes de serveis, de manera que properament s'hauran aconseguit tots els objectius plantejats pel segell.
La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores es mostra satisfeta per "aquest nou reconeixement que ens confirma que estem en el camí de la millora constant. El rebem des de la humilitat perquè som conscients que tenim camí per recórrer. Però alhora ens satisfà molt que un nou indicador objectiu i extern avali la feina que estem fent. Continuarem treballant en la transparència i en el govern obert, no per obligació sinó des del convenciment".
Segell de qualitat a la informació pública
Aquest segell de qualitat es basa en els resultats de l'avaluació de la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure que millori la seva transparència i qualitat. Avaluen les pàgines dels ajuntaments a partir de preguntes bàsiques en dos grans blocs: la transparència en la corporació i la informació per a la participació. En concret, s’analitza si la informació publicada facilita que qualsevol ciutadà o ciutadana tingui coneixement sobre qui són els representats polítics del municipi, com es gestionen els recursos col•lectius i quines formes de participació posen al seu abast, i més enllà d’això, es valora que la informació sigui fàcilment localitzable.
Els resultats es publiquen, georeferenciats, al Mapa Infoparticipa www.mapainfoparticipa.com.