Notes de premsa
Els vermuts catalans, a examen aquest dilluns a Reus
Tot és a punt a Reus perquè aquest dilluns al matí es posi nota als vermuts catalans i es busqui quins són els millors de l’any. Els Premis Vinari dels vermuts catalans, el certamen on es tasten a cegues i s’avaluen els vins aromatitzats amb herbes de Catalunya, celebra aquest 2017 la seva tercera edició amb una nova sessió de tast a Cal Massó de Reus (cr. Pròsper de Bofarull, 7) amb l’objectiu de potenciar aquest producte i fer difusió de tots els que s’elaboren de punta a punta del país.
Les fórmules tradicionals mantingudes durant generacions i les últimes novetats del mercat s’avaluaran a cegues per un jurat professional que enguany estarà format per enòlegs -Àngel Garcia Petit, professor de l’especialització en sommelier als Jesuïtes Sant Ignasi, o Lluís Ràfols, enòleg de Codorníu durant més de trenta anys-; sommeliers -Xavi Nolla o Joffre Tarrida (Nas d’Or); professionals de la distribució -Joan Santamaria (propietari de Casa Bardella), Marisol Hernández (el Verol), Susanna Company (La Volàtil); i Pep Escudero, professor de l’Escola Espiells i expert en vermuts. El panell el completaran alguns periodistes especialitzats en el món vitivinícola i vermuter com Ruth Troyano, Salvador Garcia Arbós i Josep Sucarrats, director de la revista Cuina i coautor de la “Teoria i Pràctica del Vermut”.
També hi haurà representants del món de la cocteleria, on el vermut és un dels ingredients habituals. Enguany, Juanjo Martínez, bàrman de Caribbean Club Barcelona, Jordi Noguera, Ignacio Ussia, de l’Ideal Cocktail Bar, i Manel Tirvio, President honorífic del Club del Bàrman de Catalunya amb llarga experiència en el sector, avaluaran els vermuts, també a cegues, buscant quin és el millor per a la cocteleria.
Aquest jurat, distribuït en diverses taules de tast, avaluarà a cegues els vermuts que competeixen en aquesta tercera edició del concurs i en qualificaran diversos aspectes vinculats amb l'aspecte visual i olfactiu, la impressió en boca i la impressió general de qualitat.
Quatre categories
Els guanyadors de les quatre categories del concurs (vermuts blancs; vermuts negres; vermuts especials (daurats, taronges...) i vermuts reserva) es donaran a conèixer dijous 11 de maig a les 12:00 h al restaurant «Vermuts Rofes», antiga fàbrica dels Vermuts Rofes, de Reus, en un acte que presentarà l’humorista Toni Albà.
Els Premis Vinari dels vermuts catalans estan organitzats pel diari digital VADEVI.cat, amb el suport de l'Agència de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus i disposen de la col·laboració del Centre d'Art Cal Massó, de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, el restaurant Vermuts Rofes, el Club del Bàrman i Gràfiques VARIAS.
TAST PROFESSIONAL Premis Vinari dels vermuts catalans Dilluns 8 de maig. De 10 h a 14 h |
Estructura jornada de tast |
10h Inici de la jornada: Benvinguda |
10:05h: Conferència sobre els "Orígens, fórmules i introducció als vermuts catalans", a càrrec d’Ester Bachs, autora de la "Guia del Vermut" (Ed Planeta) |
10:30h: Riedel Experience amb vermuts: “La millor copa o got per a tastar el vermut”, amb Jordi Bort, Director general d’Euroselecció a Catalunya |
11h Paraules de benvinguda de Montserrat Caelles, Regidora de Projecció de la Ciutat de l’Ajuntament de Reus |
11:10h Inici del tast professional a cegues dels vermuts que s’han presentat a concurs |
14 h Fi del tast professional |