Notes de premsa
L’Ajuntament organitza una jornada formativa per fomentar la implicació del sector en la restauració sense gluten
La regidoria de Salut de l’Ajuntament de Reus, a través del departament municipal de Salut Pública, organitza aquest dilluns, 10 de juliol, en col·laboració amb l’Associació de Celíacs de Catalunya, una jornada formativa oberta al sector de la restauració de la ciutat sobre la celiaquia i la cuina sense gluten. La jornada té el seu orígen en l’acord del plenari de l’Ajuntament de l’abril de 2016, per a l’impuls d’una xarxa de botigues i restaurants sense gluten a la ciutat amb la col·laboració i implicació dels sectors de l’alimentació i la restauració.
La jornada, que serà presentada per la regidora de Salut, Noemí Llauradó, comptarà amb ponents del departament tècnic de l’Associació Celíacs de Catalunya per donar pautes als professionals del sector de la restauració sense gluten com a oportunitat per posicionar-se com a negoci inclusiu.
En aquest sentit, s’informarà de les oportunitats del mercat sense gluten, així com de la malaltia celiaquia (símptomes i dieta sense gluten). Finalment, també es farà un apunt sobre la restauració sense gluten en relació a la legislació vinculada a la manipulació d’aliments i la contaminació encreuada; els protocols per assegurar la seguretat alimentària en productes sense gluten; i la declaració d’al·lèrgens.
La jornada té lloc a partir de les 10:00h al Centre Cívic del Carme (Plaça de la Patacada, 10).
La sessió informativa s’emmarca en el Projecte de l’Associació Celíacs de Catalunya per fomentar l’increment d’establiments alimentaris aptes per a celíacs.