Notes de premsa
Més de 150 activitats en la nova programació dels Centres Cívics
Amb el lema “Amb tu des de sempre!!!” la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència presenta la nova programació d’activitats pel període octubre-desembre, que ofereix més de 150 propostes diferents, un ventall de possibilitats obert a tot tipus de públic i amb ampli horari, en formats diversos.
La nova programació s’ha dissenyat perquè pugui ser més adaptada a les demandes de la ciutadania i a la realitat de la ciutat. És per això que es consoliden els cursos i tallers que s’ofereixen i els projectes d’activitats que tenen bona acollida, com pot ser el cicle anual d’exposicions.
Novetats
Tal i com ha explicat la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, a la programació es poden trobar alguns cursos, tallers i monogràfics nous dins els diferents àmbits que s’ofereixen:
- Idiomes: japonès
- Arts Plàstiques i manuals: “Dibuixant el modernisme, el món de la il·lustració”.
- Creixement personal: “Cuidem a qui cuida”.
- Físiques i esportives: “Com millorar el teu running” i “Total ABS”.
- Gastronomia: “Batuts Detox” i “Cuina Nikkei”
Inscripcions
El període d’inscripcions és del 12 al 22 de setembre i pot fer-se presencialment a les consergeries dels centres cívics de 9:00 a 13:00 i de 16:00 a 20:00h o per internet al web dels Centres Cívics municipals. L’inici dels cursos és previst per a la primera setmana d’octubre.
Al programa que s’ha editat i que es distribuirà arreu de la ciutat s’introdueix una imatge nova «la bombeta», que representa la imaginació, («imagina el que hi ha dintre un centre cívic, apropa’t, trobaràs el que cerques»).
Amb aquesta imatge es transmet la idea que un centre cívic és molt més que cursos i tallers i per això s’hi mostren les entitats que formen part de la vida d’aquests equipaments (més de 80 entitats tenen la seu en algun dels centres cívics) s’incorpora també informació i la relació dels serveis que s’hi poden trobar per tal de donar-los a conèixer, ja que també tenen un paper fonamental en la vida del centre des de diferents òptiques: benestar i serveis socials, casals de la gent gran, cursos i oferta de l’Institut Municipal de Formació i Empresa, Comissaria Externa de Proximitat, Centre de Normalització Lingüística, Servei d’Atenció a les Entitats, Servei d’Habitatge, Punt d’Assessorament Energètic... així com altres serveis adreçats a la ciutadania descentralitzats dels quals tothom pot gaudir-ne des de la proximitat.
D’altra banda, s’incorporen tota una sèrie de novetats en la programació i obertes a tothom, amb l’objectiu d’ apropar encara més aquests equipaments a la ciutadania i convertir-los en veritables espais de relació:
- Dissabtes familiars: espai lúdic i de relació entre pares, mares, fills i filles al voltant de diverses activitats, com ara “Fem panellets”, jocs d’abans i ara, taller de teatre...
- Cinema necessari: cicle de pel·lícules clàssiques per a tots els públics.
- Itineraris i rutes guiades: per conèixer i descobrir espais interessants de la ciutat.
- Inspirar, conèixer i compartir: un espai de conversa i tertúlia amb la finalitat d’aportar coneixements i recursos per viure de forma més plena.
- Tastets: tastets de diferents activitats per tal de poder conèixer de manera més propera què li agrada a la ciutadania i per altra banda possibilitar la descoberta d’algunes activitats sense haver-se de comprometre prèviament a realitzar tot el curs sencer.
Trentè aniversari
La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, ha explicat que la xarxa de centres cívics tot just acaba de celebrar el seu trentè aniversari i que des de l’Ajuntament de Reus és té la vocació de “fer dels centres cívics, encara més, veritables espais de proximitat, punts de trobada i participació, en definitiva un lloc on crear complicitats i compartir motivacions i vivències”.
En aquest sentit, la regidora recorda que els centres cívics municipals ofereixen un seguit de serveis on tothom hi té cabuda, com ara servei wi-fi, un punt d’intercanvi de llibres per tal de fomentar la lectura i la sostenibilitat, ordinadors d’accés lliure si qualsevol persona ho requereix, la possibilitat de cedir espais a entitats i persones que tinguin una idea comú, un projecte comunitari, de participació o associatiu. A més, al centre cívic també s’hi pot trobar una zona de lectura on poder gaudir de tranquil·litat i un espai vending que pot ser un punt d’espera o de relació.
En definitiva, es pretén que la xarxa de centres cívics sigui un reclam per la ciutadania i que tothom pugui gaudir d’aquests equipaments d’una manera integral i segons les necessitats de cadascú: associatives, de lleure, de formació, de serveis municipals, de trobada, d’activitats o de companyia.