Notes de premsa

Reus acull un concert solidari del 'pianista de Yarmouk'

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 27/11/2017
Cartell del concert

La Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència conjuntament amb l'Associació Catalana per la Pau i l'Escola de Música del Centre de Lectura organitzen aquest dijous, 30 de novembre un concert solidari amb el pianista sirià-palestí Aeham Ahmad, conegut com ‘el pianista del camp de refugiats de Yarmouk’. El concert s’emmarca en la Campanya d’Acció Humanitària amb les Persones Refugiades a Jordània i el Líban, engegada des de l’Associació Catalana per la Pau (ACP) i en la qual hi col·laboren també la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’Associació Catalunya-Líban, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de diferents ajuntaments catalans.

Aeham Ahmad serà a Reus el dijous, 30 de novembre, on hi té previstes dues actuacions. Una a les 18:00h a la plaça de Sant Pere (amb la participació de l’Associació Catalana per la Pau que llegirà un manifest), i l’altra a les 19:30h a l'Escola de Música del Centre de Lectura. L’entrada al concert és lliure i els assistents hi podran aportar un donatiu voluntari. Tota la recaptació anirà destinada a incrementar el fons assignat a la campanya.

Nascut a Damasc l’any 1988, Aeham Ahmad va donar-se a conèixer fa uns anys a través de vídeos a les xarxes socials on se’l podia veure tocant el seu vell piano enmig dels carrers buits i els edificis derruïts del camp de refugiats de Yarmouk, a pocs quilòmetres de la capital siriana. Ahmad va esdevenir un símbol de resistència contra la barbàrie i la destrucció causada per la guerra.

L’abril de 2015, les forces islamistes de l’ISIS li cremen el piano i es veu forçat a fugir, travessant una de les rutes més transitades pels refugiats (Turquia, Grècia i els Balcans). Actualment resideix a Alemanya, també com a refugiat. El 18 de desembre de 2016, se li va concedir el Premi Internacional Beethoven pels Drets Humans, Pau, Inclusió i Lluita contra la Pobresa. El seu recorregut comença des del camp de refugiats palestins de Yarmouk a Síria, travessant Turquia, Grècia i els Balcans fins arribar a Alemanya, novament com a refugiat.

Cartell del concert
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.