Notes de premsa
La Generalitat i l'Ajuntament signen dos acords en els àmbits del benestar i la participació
L'Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya han signat aquest dijous dos acords que faran possible la utilització del menjador del Casal de Gent Gran de la riera Aragó a persones amb necessitats econòmiques, per un costat, i la cooperació interadministrativa per reforçar les actuacions cíviques i comunitàries que es realizen als equipaments cívics de la ciutat, per l'altre.
El director general d'Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, i les regidores de Benestar (Montserrat Vilella) i Participació, Ciutadania i Transparència (Montserrat Flores) han signat els dos acords entre l'Ajuntament i la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies.
Menjador
La regidora de Benestar, Montserrat Vilella, i el director general d'Acció Cívica i Comunitària han signat un conveni en què s'estableix la cessió per part de la Generalitat de vuit places del menjador del Casal de Gent Gran de la riera d'Aragó perquè les puguin utilitzar persones en situació de precarietat econòmica derivades des dels Serveis Socials municipals. Entre aquestes places n'hi podrà haver per a persones no usuàries habituals del Casal. L'Ajuntament de Reus assumirà les despeses de menjador que es generin, amb un pressupost màxim de 4.200 euros per al període d'octubre a desembre de 2018. Per a les següents anualitats, fins al 31 de desembre de 2021, es preveu una despesa màxima anual de 16.000 euros.
Coordinació en l'àmbit cívic
D'altra banda, la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, i Bernat Valls han signat un protocol que estableix el compromís d'ambdues parts per coordinar la programació de les activitats de caràcter cívic i comunitari que les dues administracions realitzen en els seus equipaments.
Amb aquest acord el Departament obre una nova via de col·laboració estable i permanent amb el món local alhora que reconeix el seu pes estratègic en l'acció comunitària. En aquest sentit, es consolida una cooperació entre les administracions orientada a garantir més eficiència a les accions comunitàries i les relacionades amb el civisme. D'altra banda, també es reforcen les accions de prevenció i inclusió social mitjançant els equipaments cívics i alhora es millora la capacitat d'adaptació de les activitats i serveis d'aquests equipaments als àmbits territorials d'influència i la seva especialització en funció de les necessitats de la població.
En el marc d'aquesta cooperació, es crearà una comissió formada per representants de les dues administracions així com, si és el cas, per representants dels diferents equipaments públics, entitats i associacions. Aquest òrgan s'encarregarà de coordinar la programació de les activitats de caràcter cívic i comunitari que les dues administracions realitzen en els seus equipaments, així com de la creació de grups de treball per tal de desenvolupar propostes d'actuació conjunta d'àmbit cívic i comunitari.
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha expressat la voluntat d'estendre aquesta col·laboració interadministrativa a d'altres municipis catalans.
A l'acte de signatura dels acords hi ha assistit també el director territorial de Treball, Afers Socials i Famílies a Tarragona, Francesc Tarragona, i els directors dels dos casals de gent gran que té la Generalitat a la ciutat de Reus.