Notes de premsa
Maridatge gastronòmic per donar a conèixer els premis del Centre de Desenvolupament de l’Oli
El Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO), gestionat per l’Ajuntament de Reus en conveni amb la Diputació de Tarragona, organitza el dimecres 29 de maig un maridatge gastronòmic amb l’objectiu de promocionar els Premis CDO 2018. L’acte s'adreça a periodistes, crítics gastronòmics i professionals de l'hostaleria i la salut, i pretén ser un espai de debat entre productors, cuiners, comunicadors i professionals. Tindrà lloc al Centre d'Art Cal Massó a partir de les 10:45h.
En el marc de la jornada, el cuiner Vicent Guimerà, del restaurant l'Antic Molí d'Ulldecona —reconegut amb una Estrella Michelin— oferirà una demostració de cuina en directe en què maridarà l'oli d'oliva verge extra del territori amb productes de proximitat.
Els Premis CDO s’organitzen anualment des de l’any 2006 per escollir la millor varietat d’oli d’oliva verge extra fruitat verd amarg, verd dolç i madur de les cooperatives i molins de les denominacions d’origen protegides (DOP) Baix Ebre-Montsià, Siurana i Terra Alta.
Els guanyadors de l’edició 2018 van ser:
- Cooperativa Falset-Marçà (Premi oli fruitat verd amarg).
- Unió Origen SCCL - Molí Terra Alta (Premi oli fruitat verd dolç).
- Olis Solé de Mont-roig del Camp (Premi oli fruitat madur).
El Centre de Desenvolupament de l'Oli va néixer , l’any 1998 amb l’objectiu de reconèixer i posar en valor la tasca dels productors d'oli d'oliva verge extra del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre