Notes de premsa
Maridatge gastronòmic per promocionar els premis del Centre de Desenvolupament de l’Oli
Crítics gastronòmics, periodistes i professionals de l'hostaleria i la salut han participat aquest dimecres, 29 de maig a Cal Massó en un maridatge gastronòmic organitzat pel Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO), amb l’objectiu de donar a conèixer i promocionar els Premis CDO 2018. El regidor de Medi Ambient i Ocupació en funcions, Daniel Rubio, i el diputat provincial Serghi Pedret, han presentat l'acte.
En el marc de la jornada, el cuiner Vicent Guimerà, del restaurant l'Antic Molí d'Ulldecona —reconegut amb una Estrella Michelin— ha ofert una demostració de cuina en directe en què ha maridat l'oli d'oliva verge extra del territori amb productes de proximitat.
Han estat el propis productors els que han presentat els olis guanyadors de la darrera convocatòria dels guardons. Els Premis CDO reconeixen anualment els millors olis d’oliva verge extra de les denominacions d’origen protegides (DOP) Baix Ebre-Montsià, Siurana i Terra Alta:
- Cooperativa Falset-Marçà (Premi oli fruitat verd amarg).
- Unió Origen SCCL - Molí Terra Alta (Premi oli fruitat verd dolç).
- Olis Solé de Mont-roig del Camp (Premi oli fruitat madur).
Àngels Calvo, cap del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d’Oliva de Catalunya del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha guiat el tast dels olis guanyadors dels Premis CDO 2018. El Panell de Tast es va crear l’any 1997 per realitzar anàlisis organolèptiques d'olis d'oliva verge a sol·licitud del sector, de les administracions i de particulars. Actualment té la seva seu a l’Estació Enològica de Reus.
El Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO), gestionat per l’Ajuntament de Reus en conveni amb la Diputació de Tarragona, va néixer , l’any 1998 amb l’objectiu de reconèixer i posar en valor la tasca dels productors d'oli d'oliva verge extra del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre