Notes de premsa
Nutrisalt, present a la jornada tècnica de referència dels olis d’oliva verge de Catalunya
Agustí Romero, responsable del subprograma d’Olivicultura, Elaiotècnia i Fruita Seca de l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentària (IRTA), va presentar el projecte Nutrisalt a la jornada tècnica de referència “Els olis de Catalunya. Resultats de la campanya 2018/2019” que va tenir lloc aquest dimecres 3 de juliol a les instal·lacions de l’Escola Agrària Mas Bové, a Constantí. En concret, Agustí Romero va fer referència als objectius de l’operació 4 del projecte Nutrisalt, centrada en la construcció a les instal·lacions de l’IRTA a Mas Bové d’una planta pilot (Cooking Lab) per a l’experimentació d’aliments cuinats o enriquits amb oli d’oliva i els seus derivats funcionals i d’un centre d’interpretació de l’ús de l’oli a la cuina al servei dels professionals de la restauració.
L’objectiu de la jornada, que cada any organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (DARP), és acostar eines i recursos de suport al sector de l’oli d’oliva. En aquesta edició la jornada ha comptat amb la presència de més d’un centenar de representants de cooperatives i professionals de Catalunya. La inauguració ha anat a càrrec d’Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona, i tot seguit han tingut lloc diferents intervencions centrades en els olis de màxima qualitat així com una taula rodona per valorar els resultats de la campanya 2018/2019. La jornada ha acabat amb un maridatge dels olis de les cinc denominacions d’origen protegides (DOP) catalanes (Siurana, Baix Ebre Montsià, Terra Alta, Garrigues i Empordà) amb diferents productes del territori.
El projecte Nutrisalt és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Reus amb la implicació d’Eurecat, la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV i l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentària (IRTA), amb la col·laboració del teixit empresarial i de diferents ajuntaments del Camp de Tarragona. Compta amb finançament dels fons europeus (50%) i de la Diputació de Tarragona.