Notes de premsa

Nutrisalt, present a la jornada tècnica de referència dels olis d’oliva verge de Catalunya

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 4/07/2019
Jornada olis Nutrisalt

Agustí Romero, responsable del subprograma d’Olivicultura, Elaiotècnia i Fruita Seca de l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentària (IRTA), va presentar el projecte Nutrisalt a la jornada tècnica de referència “Els olis de Catalunya. Resultats de la campanya 2018/2019” que va tenir lloc aquest dimecres 3 de juliol a les instal·lacions de l’Escola Agrària Mas Bové, a Constantí. En concret, Agustí Romero va fer referència als objectius de l’operació 4 del projecte Nutrisalt, centrada en la construcció a les instal·lacions de l’IRTA a Mas Bové d’una planta pilot (Cooking Lab) per a l’experimentació d’aliments cuinats o enriquits amb oli d’oliva i els seus derivats funcionals i d’un centre d’interpretació de l’ús de l’oli a la cuina al servei dels professionals de la restauració.

L’objectiu de la jornada, que cada any organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (DARP), és acostar eines i recursos de suport al sector de l’oli d’oliva. En aquesta edició la jornada ha comptat amb la presència de més d’un centenar de representants de cooperatives i professionals de Catalunya. La inauguració ha anat a càrrec d’Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona, i tot seguit han tingut lloc diferents intervencions centrades en els olis de màxima qualitat així com una taula rodona per valorar els resultats de la campanya 2018/2019. La jornada ha acabat amb un maridatge dels olis de les cinc denominacions d’origen protegides (DOP) catalanes (Siurana, Baix Ebre Montsià, Terra Alta, Garrigues i Empordà) amb diferents productes del territori.

El projecte Nutrisalt és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Reus amb la implicació d’Eurecat, la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV i l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentària (IRTA), amb la col·laboració del teixit empresarial i de diferents ajuntaments del Camp de Tarragona. Compta amb finançament dels fons europeus (50%) i de la Diputació de Tarragona.

Jornada olis Nutrisalt
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.