Notes de premsa

Mas Carandell organitza visites pedagògiques als horts urbans del barri Sol i Vista amb motiu de la Setmana BIO 2022

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 24/10/2022
Activitat Mas Carandell Setmana Bio 2022
Activitat Mas Carandell Setmana Bio 2022

Mas Carandell ha participat un any més en la celebració de la Setmana BIO 2022, un esdeveniment que s’ha desenvolupat a tot Catalunya del 15 al 23 d’octubre, amb l’objectiu de promoure i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població a través d’activitats. L'activitat que s'ha organitzat des de Mas Carandell consisteix en oferir a estudiants d’escoles i d’instituts de la ciutat, visites pedagògiques guiades als horts urbans ecològics del barri Sol i Vista de Reus. Al llarg de la setmana passada han passat per l’activitat 203 infants i joves de 4 centres educatius de la ciutat: l’Escola Alberich i Casas, l’Escola Cèlia Artiga, l’Institut Gaudí i l’Institut Domènech i Montaner.

Les visites s’inicien amb una primera presa de contacte amb l’hort, donant a conèixer els beneficis de l’agricultura ecològica, per passar posteriorment, i segons el nivell educatiu de cada grup a realitzar diversos tallers, com el de residus i el temps que tarden en descompondre’s, o bé el de reconeixement d'aromàtiques i derivats, entre d’altres.

Carles Prats, regidor d’Empresa i Ocupació, explica que "l’equip que dinamitza aquesta pràctica educativa forma part d’un recurs de qualificació professional en temes agrícoles que realitza Mas Carandell a través de la contractació directa. Activitats com aquestes són molt gratificants perquè donen visibilitat a la tasca que fan als horts, al mateix temps que sensibilitzen de l’impacte i profit de la producció ecològica en l’alimentació".

El Pla d’experienciació laboral de Manteniment d'horts urbans i escolars dels barris de Ponent, que l’IMFE Mas Carandell duu a terme fins a finals d’octubre, fa possible contractar les persones que s’encarreguen de conrear aquests espais de cultiu. Aquest Pla és una acció subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i cofinançada pel Ministerio de Trabajo y Economía Social-Servicio Público de Empleo Estatal, en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris.

Activitat Mas Carandell Setmana Bio 2022
Activitat Mas Carandell Setmana Bio 2022

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.