Notes de premsa

El programa de suport al sector de l’economia social i solidària comença les sessions d’acompanyament individualitzat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 4/11/2022
Sessió introductòria programa economia social i solidària
Sessió introductòria programa economia social i solidària

Ahir, 3 de novembre de 2022, es van iniciar les sessions d’acompanyament del nou programa de suport al sector de l’economia social i solidària que impulsa la regidora d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus amb l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona, CoopCamp. En la sessió introductòria d’ahir es va fer la presentació del programa i dels deu projectes que hi participen. Els projectes seleccionats pertanyen a sectors diversos com la cultura, la música i l’espectacle; l’ensenyament i la formació; la gastronomia; l’oci; l’habitatge social o la producció i venda d’aliments de proximitat. Geogràficament es localitzen a Reus i a municipis de la seva àrea d’influència com Riudoms o Vinyols.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, va donar la benvinguda a la sessió amb unes paraules on va destacar “la vinculació de la iniciativa amb els valors de l’economia justa i dels objectius de desenvolupament sostenible”. Prats també va destacar que aquest programa “dona un nou impuls al Servei d’Assessorament a l’Empresa i a l’Emprenedoria més enllà de l’àmbit de la creació de noves empreses, amb la mirada posada en les persones emprenedores, empreses, autònoms i autònomes o cooperatives que ja han iniciat una activitat”.

El principal objectiu d’aquest itinerari, de 25 hores de durada i que consta d’onze sessions amb professionals experts en cada matèria, és fomentar l’economia social i solidària com una eina d’emprenedoria arrelada a la ciutat, compromesa amb l’economia justa i sostenible i conscient dels reptes ecològics.

Al final de l’itinerari de capacitació, entre totes les iniciatives participants, s’escolliran els tres projectes d’emprenedoria més desenvolupats i estratègics que tindran la oportunitat d’incorporar-se al programa d’incubació de projectes durant un any. El programa d’incubació inclou:

  • Servei de mentoria permanent durant un any (desembre 2022 – desembre 2023). Disseny d’un acompanyament individualitzat amb experts amb cada àmbit de gestió del projecte.

  • Servei d’assessorament permanent durant un any sobre fonts de finançament per a projectes d’emprenedoria i economia social i solidària.

  • Assessorament tècnic en recerca d’espais a càrrec de la Regidoria d’Empresa i Ocupació.

Aquest és un dels nous programes (el programa de suport a sectors estratègics i el programa de suport especialitzat) que ofereix el Servei d’Assessorament a l’Empresa i l’Emprenedoria per donar suport, consolidar i fer créixer projectes i empreses ja creades. Aquestes dues línies s’afegeixen al programa de suport a la creació de noves empreses i als itineraris d’acompanyament a l’emprenedoria que ja es portaven a terme.

Properes sessions del programa

Dimarts 8/11/22: Com connectar amb el teu projecte d’emprenedoria. Definició del model d’empresa d’acord amb els principis i valors de cada persona emprenedora, a càrrec de Magda Barceló, consultora, facilitadora i coach.

Dimecres 9/11/22: La teva eficàcia personal: autolideratge efectiu i afectiu. Competències de la persona emprenedora, a càrrec de Xavier Plana, consultor, formador i coach, especialitzat en organitzacions.

Dijous 10/11/22: De la idea a l’emprenedoria real: l’estratègia d’empresa. Definició i posada en marxa del Pla de Treball, a càrrec de David Martínez, consultor i formador especialitzat en creació d’empreses.

Dimarts 15/11/22: L’Estudi de mercat. Eines d’anàlisi de la clientela i el mercat, a càrrec de Amanda Figueras, investigadora de mercats i analista de dades.

Dimecres 16/11/22: Com fer un pla de viabilitat econòmica. Elaborar un pla economicofinancer útil, fàcil d’interpretar i adaptar, a càrrec de Jordi Escoda de Coopcamp.

Dijous 17/11/22: Eines comercials per vendre amb valors. Pla de màrqueting i pla de vendes, a càrrec d’Amanda Pérez de CoopCamp.

Dimarts 22/11/22:  Estratègia per a una comunicació transformadora. Eines i reflexions per construir un relat comercial des de l’economia social i solidària, a càrrec de Núria Loras de CoopCamp.

Dimecres 23/11/22: Fòrmules jurídiques de l’economia social i solidària. Característiques societàries, fiscals i laborals, a càrrec de Mario González, de CoopCamp.

Dijous 24/11/22: L’ecosistema cooperatiu i la xarxa d’economia social i solidària de Reus. La intercooperació com a estratègia d’enfortiment dels nostres projectes, a càrrec de Gerard Nogués, de CoopCamp.

Dilluns 12/12/22: Presentació final del projecte i selecció dels 3 projectes que accediran al programa d’incubació durant un any.

 

 

Sessió introductòria programa economia social i solidària
Sessió introductòria programa economia social i solidària

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.