Nou curs, nous reptes!
Cerca al Blog de Medi Ambient
Arranquem el nou curs amb el compromís d’aplicar millores ambientals als centres. Els catorze centres educatius que s’han inscrit al programa de millora contínua ambiental ja han començat a fixar els objectius a treballar durant aquest curs escolar 2022-2023.
En aquest programa de millora contínua s’hi han adherit els centres educatius de primària o secundària que volen millorar algun dels aspectes ambientals del centre o de la seva comunitat educativa, mitjançant un procés protagonitzat pels alumnes. El programa es troba dins el Programa Municipal d’Educació Ambiental Escoles Reus 2030.
De moment, els centres s’han començat a plantejar les accions principals a treballar aquest curs, que es desenvoluparan en forma de reptes concrets. Aquests reptes tenen a veure amb la millora de la recollida selectiva, la reducció de residus o bé l’estalvi energètic i el coneixement i promoció de les energies renovables.
En el cas de l’escola Prat de la Riba, s’han proposat treballar la reducció dels residus, gràcies al compostatge escolar.
“Cada any aprenem amb el nostre petit hort ecològic. Aquest curs ens hem proposat un nou repte: utilitzar la matèria orgànica que es genera a l'escola per convertir-la en adob. Amb el programa d'Escoles de Reus 2030 ho aconseguirem, engegarem el nostre compostador”.
Mònica Gómez
Eines a disposició dels centres
Els centres adherits al programa de millora contínua tenen el suport del servei d’assessorament pedagògic del programa, que posa a disposició les següents eines:
● Tres reunions d’assessorament presencial i personalitzat al centre.
● Suport telefònic i per correu electrònic.
● Fins a dues activitats educatives adreçades als alumnes del grup impulsor, realitzades per educadors del programa. Aquestes activitats poden ser tallers a l’aula o visites a instal·lacions.