Receptes amb avellanes, naturals i molt saludables!
Cerca al Blog de Medi Ambient
Us proposem dues receptes delicioses amb l'avellana com a ingredient principal.
Avellanes garrapinyades (vegana)
Ingredients:
100 g d’avellanes DOP Reus sense closca i sense torrar (crues)
100 g de sucre
35 ml d’aigua
Elaboració:
Per començar posarem una paella al foc. Hi afegim l’aigua i el sucre. Esperem que el sucre es desfaci i quan la barreja adquireixi un color blanquinós hi afegim les avellanes crues, sense closca. Anem remenant continuament amb una pala de fusta, vigilant que la barreja no s’aferri a la paella. Podem apartar la paella del foc i tornar-la a posar un parell de vegades, per tal de refredar una mica la barreja.
Remenem fins que el sucre cristal·litzi (quan l’aigua s’hagi evaporat) quan la barreja adquireixi un color brillant i torrat, retirar la paella del foc.
Dipositem les avellanes sobre un paper de forn, que no estiguin juntes, separades. I les deixem refredar. Les podem guardar en un pot de vidre reutilitzat, es conserven bastant bé.
Estenem les avellanes ja garrapinyades sobre un paper de forn i les deixem reposar fins que es refredin. Un cop fredes es poden conservar en un pot de vidre (poden ser pots de vidre reutilitzats).
Crema d’avellanes i xocolata
Ingredients:
400 g d’avellanes DOP Reus sense closca i sense torrar (crues)
½ cullerada de sal
120 g de xocolata de postres
Mel al gust
Elaboració:
Comencem per triturar les avellanes. Per fer-ho les podem dipositar en una trituradora d’aliments i les fem a miques fins que aconseguim una massa homogènia. Hem de veure que l’avellana comença a deixar l’oli que té i queda una textura cremosa. Mentre s’esmicolen les avellanes podem preparar la xocolata. Posem una olla o un cassó al bany maria (o bé al microones) i hi desfem la xocolata trossejada. Quan estigui desfeta del tot l’apartem del foc (evitem remenar). Preparem un bol i hi aboquem la xocolata fosa. Després hi afegim les avellanes prèviament triturades. Finalment hi afegim la mel i ho anem remenant tot amb moviments suaus fins que quedi una barreja homogènia.
Natural i molt saludable!
Es pot fer servir en entrepans o bé per fer pastissos. Conservar a la nevera o en un lloc fresc.
Bon profit!