Notes de premsa

Les biblioteques municipals rebran 10.000 euros dels Fons Next Generation per a l’adquisició de fons documental

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 30/12/2022
Llibres inclusius adquirits amb fons Next Generation
Logos Next Generation

Les biblioteques municipals rebran 10.000 euros dels Fons Next Generation dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). Concretament seran 5.000 euros per a cada biblioteca, en el marc de la convocatòria de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a l'adquisició de llibres destinats a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Formen part de les Biblioteques Municipals de Reus la Biblioteca Central Xavier Amorós i la Biblioteca Pere Anguera.

Responent a la convocatòria, el  contingut i la temàtica dels llibres que s'adquireixen seran tècnicament adequats per a les biblioteques públiques d'ús públic general: literatura (poesia, novel·la, assaig, etc.), infantil i juvenil (narrativa, etc.), i qualsevol altra matèria o temàtica que es consideri interessant per als usuaris de la biblioteca. En aquesta ocasió a més seran especialment tinguts en compte llibres que afavoreixin la inclusió social de minories funcionals i col·lectius en risc d’exclusió o especialment vulnerables.

Així mateix també s’adquiriran diversos exemplars d’una mateixa edició per a la realització d’activitats col·lectives. L'adquisició de fons documental de llibres es distribuirà de la següent manera per a la reposició i manteniment de la col·lecció bàsica segons el llistat tancat de títols enviat per les BMR i atenent a les directrius marcades a la convocatòria de la subvenció.

Aquesta dotació extraordinària les Biblioteques Municipals de Reus l’han destinat en bona part a materials inclusius, com ara obres de lectura fàcil o de lletra gran, també amb llenguatge bata i sensitius, per tal d’afavorir la lectura de persones amb diversitat funcional i han comptat amb l’assessorament de les entitats que participen del Consell Municipal de la Discapacitat.

El procés públic de contractació ha estat adjudicat a l’empresa Infobibliotecas.

L'ajut és a càrrec de l'instrument financer dels Next Generation UE en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i d'acord amb la convocatòria de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a l'adquisició de llibres destinats a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Logos Next Gen Biblioteques

Llibres inclusius adquirits amb fons Next Generation
Logos Next Generation

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.