Notes de premsa

Més de 500 alumnes han participat a la Jornada d'orientació universitària De Tu a Tu

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 8/02/2023
Jornada d'orientació universitària De Tu a Tu
Jornada d'orientació universitària De Tu a Tu

Més de 500 alumnes han participat a la Jornada d'orientació universitària De Tu a Tu que es du a terme aquest dimecres durant tot el dia a La Palma de Reus. L'Oficina Jove del Baix Camp, que és l’oficina d’atenció a joves especialitzada en temes d’emancipació en la qual participen la Direcció general de Joventut de la Generalitat, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Reus a través de departament de Joventut i el Pla Educatiu d'Entorn, han organitzat aquesta jornada.

El departament d’Orientació Universitària de la Universitat Rovira i Virgili també coorganitza aquesta jornada i hi han estat presents, aportant alumnes becaris de les diferents branques universitàries. Aquests són els encarregats de donar informació a l'alumnat sobre els diferents graus, les modalitats de batxillerat que cal per accedir-hi i resoldre qualsevol dubte relacionat.

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, ha explicat que "ens trobem aquí a La Palma per presentar-vos una jornada pensada perquè alumnat de primer i segon de BAT es puguin trobar amb joves que estan a la universitat i els puguin preguntar directament d’igual a igual dubtes sobre els diferents graus, itineraris o la vida universitària".

La sala polivalent de La Palma s'ha dividit en diferents espais, que corresponen als diferents àmbits d'estudi: Ciències, Ciències de la salut, Ciències socials i jurídiques, Arts i humanitats, Arquitectura i, finalment, enginyeries. Mitjançant diversos plafons expositius es mostra tota la informació al respecte: nom del grau, descripció dels estudis, sortides professionals, nota de tall i facultat de referència. 

En cada espai hi ha alumnes de la URV que fa de facilitadors i que estan a disposició dels joves i les joves perquè puguin preguntar el que necessitin. 

Daniel Recasens, regidor d'Educació, ha explicat que "hi prenen part 450 estudiants dels instituts Baix Camp, Gabriel Ferrater, Gaudí i Domènech i Montaner. A la tarda l'assistència és oberta per tal que puguin venir fins aquí a La Palma joves o famílies a nivell individual". 

La Jornada De Tu a Tu es va passar a fer en línia arran de la pandèmia, però enguany ha recuperat la presencialitat guanyant el valor afegit de poder parlar els alumnes cara a cara. 

 

Jornada d'orientació universitària De Tu a Tu
Jornada d'orientació universitària De Tu a Tu

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.