Notes de premsa

Taller participatiu per definir la proposta d’accions dels nous plans municipals de Polítiques Feministes i de Polítiques de Diversitat Sexual i de Gèneres

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 16/02/2023
Cartell jornada participativa plans feministes

El procés participatiu per a l’elaboració dels nous plans municipals de Polítiques Feministes i de Polítiques de Diversitat Sexual i de Gèneres entra en la fase de definició d’accions amb una jornada oberta a la ciutadana que tindrà lloc el proper dimarts 21 de febrer, a les 18h, al Casal de les Dones.

Després de la fase de diagnosi, fruit de l'enquesta en línia realitzada prèviament i del treball dels grups de participació per conèixer la situació del feminisme i el col·lectiu LGBTI+, a nivell tècnic s’ha redactat una proposta d'accions que ara es sotmetrà a un nou procés de participació ciutadana.

Els documents incorporaran les aportacions ciutadanes rebudes que siguin validades amb criteris tècnics i d’adequació per part de l’equip impulsor i la comissió de seguiment. Després d’aquest treball participatiu es concretaran les accions dels plans per així donar forma a aquests documents que han guiar les polítiques de gèneres els propers quatre anys a la ciutat. Es preveu que a l’abril es presentin al Ple perquè es debati la seva aprovació.

Procés participatiu

El passat mes de setembre de 2022 s’engegaven els processos participatius per elaborar el cinquè Pla Municipal de Polítiques Feministes i el segon Pla Municipal de Polítiques de Diversitat Sexual i de Gèneres de la ciutat. Reus disposa d’una llarga trajectòria referent a les polítiques d’igualtat amb la incorporació ja des dels anys 2000 del treball amb perspectiva de gènere a les polítiques municipals. El primer Pla de Polítiques de Gènere es va aprovar l'any 2007 i el primer pla relatiu a les polítiques LGTBI+ va entrar en vigor el 2019.

El V Pla Municipal de Polítiques Feministes analitza la situació actual de les desigualtats existents a la ciutat entre les dones i els homes incloent-hi les darreres actualitzacions de la legislació. Un pla que té com a objectiu arribar a una societat feminista; assolir la igualtat real entre les dones i els homes, tenint present la justícia social i els drets humans, i cercar noves estratègies per aconseguir una ciutat lliure i segura, tot eradicant les violències masclistes. En paral·lel a l’elaboració del Pla de Polítiques Feministes es va iniciar el procés per a l'elaboració del II Pla Municipal de Polítiques de Diversitats Sexuals i de Gèneres, una eina viva a disposició de la ciutadania per treballar per una societat igualitària, justa i lliure on totes les persones visquin sense cap mena de discriminació per raó de diversitat sexual afectiva, expressió i/o identitat de gènere.

Cartell jornada participativa plans feministes
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.