Notes de premsa
Presentació de l’estudi de viabilitat d’una moneda local a Reus
L’estudi de viabilitat d’una moneda local a Reus que ha portat a terme l’Observatori de monedes complementàries per encàrrec de la Regidoria d’Empresa i Ocupació es presentarà públicament aquest dilluns, 27 de febrer, a les 13 hores al Castell del Cambrer. La presentació està oberta a tothom tot i que cal fer inscripció prèvia a través de la plataforma inscripcions.reus.cat.
El projecte de moneda local per a Reus és una de les 27 accions recollides pel Pla de l’Economia Social i Solidària i s’està impulsant amb la col·laboració de la Bresca (l’Ecosistema Cooperatiu de Reus) i CoopCamp (Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona).
L’avantprojecte de moneda local es va presentar el passat mes d’octubre per obrir el debat amb els agents cívics i econòmics de la ciutat i per avançar cap a la definició del model de moneda reusenc.
L’estudi que es presentarà dilluns analitza la viabilitat de la moneda local i avalua de forma objectiva les opcions d’implementació. S’ha identificat la destinació dels diners que reben les entitats, els comerços i les empreses en forma de subvencions públiques, i s’ha avaluat la capacitat de retenció d’aquests diners a l’interior del municipi.
Les monedes locals o complementàries són una eina emergent per reforçar l’economia social i solidària, l’economia local i especialment el teixit comercial de proximitat, per això es va veure una oportunitat per part del sector de l’economia social i solidaria reusenc en aquesta iniciativa que s’ha canalitzat a través del Pla de l’Economia Social i Solidària. Aquest pla, impulsat per la Regidoria d’Empresa i Ocupació en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Socioeconòmic i d’Ocupació, recull, ordena i calendaritza totes les accions i actors que, en relació a l’economia social i cooperativa, es porten a terme a la ciutat tant des de l’àmbit municipal com privat-comunitari.