Notes de premsa

S’estrena una nova guia d’orientació acadèmica del territori online "De Tu a Tu"

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 1/03/2023
Web Joventut De Tu a Tu

La pàgina web del departament de Joventut de l’Ajuntament de Reus, joventutreus.cat, ha estrenat un nou apartat, ‘De tu a tu’, dedicat a l’orientació acadèmica. L’objectiu és que les persones joves hi puguin trobar tota aquella informació necessària per a prendre la decisió de què estudiar un cop acabada (o abandonada) l’ESO. Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col.laboració de les Regidories d’Educació i Salut i Ciutadana de l’Ajuntament de Reus.

Així, el web conté tota l’oferta de programes de formació i inserció (PFI), d’itineraris formatius específics (IFE), de cicles formatius mitjans i superiors (CFGM i CFGS), de graus universitaris i de cursos dels centres de formació per a adults (CFA). Juntament amb la descripció de cada estudi hi figuren els requisits d’accés, les sortides professionals i els centres públics on es pot cursar.

A escala geogràfica, s’hi ha incorporat tota l’oferta de Reus, del Baix Camp i d’altres zones ben connectades a Reus per transport públic (principalment Tarragona, Vila-seca i Salou). A més d’aquesta guia d’estudis, a la secció d’enllaços es pot acabar de madurar la decisió de què estudiar, fent un test d’orientació o calculant notes de tall, i, fins i tot, realitzar la preinscripció.

El web està pensat, principalment, per a alumnat en actiu (d'ESO, cicles formatius i batxillerat) i joves que volen reprendre els estudis reglats (PFI, IFE i escoles d'adults), però també per a les seves famílies, els instituts i els professionals de l’orientació acadèmica.

La idea sorgeix de les jornades ‘De tu a tu’, d’informació acadèmica entre estudiants, que organitzen des de 2018 els departaments de Joventut i Educació de l’Ajuntament de Reus. Amb la pandèmia, les jornades van passar a fer-se en línia, demanant vídeos als estudiants perquè expliquessin els seus estudis a possibles futurs estudiants. Ara, aquests vídeos s’incorporen al nou web, donant una capa més d’informació i valor afegit.

L’objectiu és convertir aquest web en una eina potent i de referència per als estudiants i professionals de Reus i voltants. Fins ara no existeix cap recurs que permetés copsar tots els estudis acadèmics que es poden cursar a l’àrea de Reus i voltants.

El web ‘De tu a tu’ és una iniciativa de l’Oficina Jove del Baix Camp i del Pla Educatiu d’Entorn de Reus que és una col.laboració de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Reus i del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. L’Oficina Jove del Baix Camp és un equipament de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil, cogestionat per Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Reus i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. En el disseny i implementació del web també ha participat el Referent d’Ocupació Juvenil de Reus, un programa del Servei d’Ocupació de Catalunya amb finançament del Fons Social Europeu.

El De tu a tu es pots consultar a l’enllaç: https://www.joventutreus.cat/de-tu-a-tu

Web Joventut De Tu a Tu
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.