Notes de premsa

L’Ajuntament aprova el projecte d’urbanització de la Coromina Industrial, que connectarà el Centre Cívic Ponent i el Mas Totosaus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 31/03/2023
Projecte d'urbanització de la Coromina Industrial

El solar està situat a la illa formada per l’avinguda dels Països Catalans, el carrer de Pau Font de Rubinat i el carrer Camí de Riudoms i el carrer de Roger del Belfort. El terreny era un antic complex industrial que actualment està en desús i on s’hi s’està executant l’enderroc de les naus industrials afectades i dels elements necessaris per poder executar el projecte d’urbanització.

Com a criteri general, es fomenta la cohesió dels espais verds, creant una illa verda, que maximitza l’espai pels vianants i redueix la superfície destinada al vehicle, afavorint la pacificació de la zona: Alhora es posa en valor la memòria històrica i el patrimoni industrial de l’antiga fàbrica de la Coromina Industrial,  conservant l’arbrat existent del jardí històric, la caseta de l’encarregat, la bassa, el pou, elements ornamentals del jardí i les tanques i portes del recinte.

S’ incorporen sistemes urbans de drenatge sostenible, com paviments permeables i àrees de biorretenció al nord de l’àmbit,  al costat del carrer de Frida Kalho, en les zones de nova creació on actualment no hi ha vegetació

Igualment, es fomenten els valors socials, tenint en compte la perspectiva de gènere, a través de la creació d’àrees de descans i relació, com l’àrea de jocs infantils, àrea d'activitats de la caseta de l’encarregat associada al centre cívic Ponent, totes  ben comunicades amb espais amplis, on la vegetació permet tenir visuals en totes les direccions, i la il·luminació està ben repartida.

El projecte aprovat preveu l’execució dos nous vials i diverses zones verdes:

Un dels vials serà la prolongació del carrer de l’Alcalde Pascual que actualment acaba a la intersecció amb l’avinguda dels Països Catalans; l’altre vial serà el Carrer de Frida Kahlo del qual actualment hi ha una entrada i un tram curt com a vial d’ús privat al carrer Camí de Riudoms i que connectarà en sentit nord-sud el Carrer Camí de Riudoms i el Carrer de Pau Font de Rubinat.

Aquest carrers seran de sentit de circulació i plataforma única fomentant així la pacificació urbana, on la vialitat rodada és la necessària per donar accés als edificis de l’entorn.

.

Projecte d'urbanització de la Coromina Industrial

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.