Notes de premsa

Ajuntament i Fundació Mossèn Frederic Bara signen el conveni de col·laboració per al funcionament del programa "Obrim somriures"

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 4/04/2023
Signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació Mossèn Frederic Bara
Signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació Mossèn Frederic Bara

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el president del Patronat de la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortilella, Joan Anton Cedó, han signat aquest dimarts, 4 d’abril el conveni de col·laboració per al funcionament del programa “Obrim somriures”.

La fundació porta a terme diversos projectes per a la promoció social dels menors i les seves famílies orientats a treballar la integritat de la persona, això és, l’assistència i cobertura de necessitats bàsiques (alimentació, higiene, etc), i de necessitats socials (educació, formació, participació, etc,), dins el Programa “Obrim somriures”. Aquest projecte, aborda des de la prevenció, una tasca que proporciona atenció a infants, adolescents i famílies que viuen a Reus i que presenten indicadors de risc. La intervenció que es realitza té un caràcter totalment preventiu per tal que les situacions personals dels infants i joves no esdevinguin futures situacions de risc social, L’atenció des d’aquest projecte és integral i continuada en el temps ja que es treballa des de l’acollida, l’amistat-confiança (vincle efectiu) i l’acompanyament als processos vitals dels infants, els adolescents i les seves famílies.

Els objectius del projecte estan alineats als que des de l’Àrea de Benestar de l’Ajuntament de Reus es tenen establerts en l’abordatge de les situacions de prevenció del risc respecte els infants, adolescents i les seves famílies.

La Fundació Mn. Frederic Bara i Cortiella, per la seva proximitat i coneixement de les famílies dels infants atesos, pot actuar com a detectora de situacions familiars de risc i, en conseqüència, derivar-los a l’Àrea de Benestar per la seva atenció.

El conveni regula la col·laboració fins el 31 de desembre de 2024, i preveu la pròrroga per anualitats fins a 4 anys més. L’acord determina l’import per a l’exercici 2023, que és de 60.000 euros, i defineix el marc regulador de la subvenció per al període en què el conveni sigui vigent.

Signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació Mossèn Frederic Bara
Signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació Mossèn Frederic Bara

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.