Notes de premsa

La conferència i visita a la capella Margenat, de Lluís Domènech i Montaner, enceta el cicle Primavera 2023 al Cementiri

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 21/04/2023
Cartell conferència i visita capella Margenat

Aquesta tarda es portarà a terme la primera de les activitats de divulgació del patrimoni històric i artístic previstes en el cicle “Primavera 2023 al Cementiri General de Reus”. A partir de les 18 hores, a la Sala Bosquet, tindrà lloc la visita a la capella Margenat i la conferència "Una mostra del modernisme de Domènech i Montaner al Cementiri General de Reus. La Capella Margenat", a càrrec dels arquitectes de la URV Sergio Coll i Agustí Costa. Al llarg de la visita els arquitectes explicaran i detallaran als assistents les peculiaritats arquitectòniques i artístiques d'aquesta joia modernista.

La capella Margenat, monument funerari protegit com a bé cultural d'interès local del municipi de Reus, és obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, deixeble d’Antoni Gaudí i autor també de la coneguda Casa Navàs ubicada a la plaça del Mercadal de Reus. Aquesta capella és la número 33 del recinte antic i es troba situada a la part central del mur est. Va ser construïda per encàrrec de Josep Margenat i Fàbregas, qui hi va enterrar les despulles del seu fill primogènit. La seva planta és centralitzada i quadrangular i es cobreix amb volta de creueria. Els nervis que la sostenen descansen sobre les quatre columnes angulars. Al paviment hi localitzem lloses de marbre i mosaics amb decoració força variada. Els murs estan dividits en dues parts per un fris amb un relleu de flors i àngels. A la part inferior es combinen les peces de marbre de forma quadrangular i mides diverses i a la superior hi ha un mosaic de creus gregues combinades amb flors i fulles vorejant els nervis.

Cicle de primavera

El cicle Primavera al Cementiri d Reus continuarà la setmana vinent, en concret el dia 28 d'abril, amb la proposta escènica 'Enyor', on la música, la dansa i la paraula ens acompanyaran en un viatge poètic que parla de l'enyorança i com, aquesta, amb el pas del temps, es transforma en nostàlgia. Es tracta d'una idea original, text i interpretació d'Irene Benavent; arpa i veu d'Anna Amigó i producció musical i espai sonor de Marco Rodríguez. L'aforament serà també limitat i caldrà inscriure's al correu electrònic [email protected].

D’altra banda, continuen les visites guiades al Cementiri General de Reus amb Lluís Domènech i Montaner com a eix temàtic en col·laboració amb l’Agència Reus Promoció, cada tercer diumenge de mes, fins el mes d’octubre. Les visites són a càrrec del col·lectiu Carrutxa. També cal fer inscripció prèvia al mateix correu.

 

Cartell conferència i visita capella Margenat
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.