Notes de premsa
Exhaurides les 200 places per assistir a la 2a jornada "Sexualitat i Diversitat Funcional", aquest dijous 27 d'abril a FiraReus
La segona jornada "Sexualitat i Diversitat Funcional" ha exhaurit les 200 places d'aforament màxim previstes. La jornada té lloc aquest dijous 27 d'abril, de 9 a 14 h, a la FiraReus (avinguda de Bellissens, 40), i és organitzada per la Comissió de Sexualitat del Consell Municipal de la Discapacitat de l'Ajuntament de Reus amb la col·laboració del grup de treball pels drets sexuals a Reus. En concret, la comissió de Sexualitat està formada per l'Associació Supera't, el Club Esportiu Costa Daurada, el Taller Baix Camp, + Tu Fundació de Suport i la Fundació Villablanca i les regidories de Benestar Social i de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus. Es tracta d’una trobada adreçada a tothom i, de manera especial, als estudiants i professionals de l'àmbit de la discapacitat i de la sexualitat i a les persones amb discapacitat i a les seves famílies. L’organització havia previst un aforament màxim de 200 persones i s’han exhaurit les places.
L'objectiu de la sessió és compartir experiències sobre el dret a la sexualitat de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament i informar sobre mètodes per facilitar la sexualitat i l'afectivitat a aquestes persones. Com a ponents, hi participaran, entre altres experts, el doctor en psicologia i sexòleg Carlos de la Cruz Martín-Romo i la metgessa i coach Jaci Molins. També s’explicarà el resultat de l’enquesta sobre les necessitats sexuals-afectives que s’ha fet entre 270 persones de la ciutat, entre les quals hi ha persones amb diversitat funcional, familiars i professionals que treballen amb aquest col·lectiu. Per acabar, l’organització ha anunciat que hi haurà una sorpresa.
La sexualitat i les relacions afectives són un element clau per a la salut física i mental de totes les persones, ja que contribueix a l'augment de l'autoestima, promou la interacció social i emocional i, en definitiva, millora la qualitat de vida.
Els drets sexuals i afectius són drets humans universals i un aspecte a protegir amb especial èmfasi en els grups socials amb més dificultats, com poden ser les persones amb diversitat funcional.