Notes de premsa

Un centenar de persones que han viscut processos migratoris assistiran a la preestrena de l'obra "Somniu" al Teatre Fortuny

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 23/05/2023
Cartell

Un centenar de persones que han viscut processos migratoris assistiran a la preestrena de l'obra "Somniu", dirigida per Marc Jubete, al teatre Fortuny aquest dissabte 27 de maig a les 17 h al Teatre Fortuny de Reus. Es tracta de persones migrants, derivades i acompanyades per diverses entitats que actuen al municipi com Reus Refugi, Intress, Eduvic, Grans projectes solidaris, i, també usuàries de Benestar Social. L'obra té una durada d'uns 90 minuts i, en acabar, hi haurà un debat entre el públic i l'equip d'intèrprets per intercanviar impressions i, si s'escau, per obrir possibles vies per a realitzar altres accions conjuntes que puguin ser d'interès mutu.

A principis d'any, el Consorci del Teatre Fortuny va contactar amb la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus per tal de treballar conjuntament la demanda del ballarí reusenc Marc Jubete d'oferir a persones que han passat per un procés migratori l'oportunitat de gaudir de la preestrena de l'espectacle de dansa i teatre Somniu. Llavors, es va acordar explicar aquesta iniciativa de l'artista a les entitats que treballen en aquest àmbit a la ciutat.

L'obra s'estrenarà per al públic en general el dissabte 3 de juny a les 20:30 h al Teatre Fortuny.

"Somniu"
Per gaudir de "Somniu" no és necessari conèixer bé l'idioma ja que es gaudeix a través dels sentits, la música, la dansa, etc.

L'argument tracta sobre com una reunió familiar obliga cinc personatges a buscar entre anhels i records congelats aquella espurna de vida que els motiva a transformar la seva realitat, enmig d'un món que sembla penjar d'un fil a causa d'una tempesta solar que amenaça d'abrasar-ho tot.

Es tracta d'una reflexió dels rols establerts i la memòria com a paradigma que condiciona el camí, tot reclamant la sinceritat dels somnis més interns com a via a la llibertat més innocent.

Fitxa artística
Concepte, direcció i coreògraf: Marc Jubete

Direcció artística: Piermario Solerno

Autoria: Dámaris Pires

Traducció: Kristina Kellnerová

Intèrprets: Marc Jubete, Blanca Pascual, Ernest Feliu, Aïda Pitarch i Ariadna Llussà

Cartell
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.