Notes de premsa

Cicle de contes Emocions de Butxaca a la Biblioteca Xavier Amorós

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 29/05/2023
Contes a cau d'orella - Les arrugues de l'àvia

Les Biblioteques Municipals, en col·laboració amb la regidoria de Salut i Ciutadania, han programat una nova sessió del cicle Emocions de Butxaca, unes sessions de contacontes que es complementen en clubs de lectura i que tenen una periodicital trimestral. Les narracions van a càrrec de l'actriu Maria Bravo i l'activitat programada és la següent:

-31 de maig a les 17:30 h, Les arrugues de l’avia, sobre salut en dones i nenes

            -Club de lectura familiar el 2 de juny a les 17:30 h

            -Club de lectura de pares i mares el 8 de juny a les 17:30 h

-27 de setembre a les 17:30h, T’estimaré sempre, sobre la gestió del dol

            -Club de lectura familiar el 28 de setembre a les 17:30 h

            -Club de lectura de pares i mares el 13 d’octubre a les 17:30 h

-29 de novembre a les 17:30h Un pastís per a enemics, sobre trastorns alimentaris

            -Club de lectura familiar l’1 de desembre a les 17:30 h

            -Club de lectura de pares i mares el 14 de desembre a les 17:30 h

El projecte Emocions de Butxaca té l’objectiu de treballar les emocions amb els infants a través d’un cicle de contacontes, on la literatura infantil esdevé una eina d’expressió dels estats emocionals dels seus personatges i serveixen a la canalla per observar com gestionen aquestes emocions. Se cerca l’exemple del conte i l’expressió artística com un espai d'autorepresentació i autoconeixement. Les sessions es divideixen en una petita introducció didàctica on s’explica als infants l’emoció de la qual tractarà el conte i la segona part que és la part artística on es narra el conte.

Aquesta col·laboració va començar l’any passat amb la celebració de 4 sessions on els nens/es van explorar a través de la narració oral emocions com l’alegria i la felicitat, la tristesa i la soledat, la por i l’angoixa i per últim, el desig i l’esperança. Cadascuna d’aquestes sessions les dinamitzava l’actriu Maria Bravo, que proposava una experiència artística diferent depenent els contes seleccionats i l’emoció a representar.

Gràcies a l’èxit del cicle de l’any passat, enguany, consegüentment, es repeteix la col·laboració amb 4 noves sessions que continuaran tractant les emocions com la ràbia i el dol, però amb una mirada més amplia, ja que també es tractaran temes de salut com la salut en dones i nenes i els trastorns de l’alimentació. A més a més, el projecte s’enriqueix amb una oferta més àmplia i diversa ja que les famílies assistents trobaran a les sessions de contacontes una selecció de títols relacionats amb l’emoció de la narració oral d’aquella sessió i que podran prendre cap a casa. Amb aquests llibres les famílies tindran la possibilitat de participar en dos clubs de lectura, un familiar i un altre només d’adults, en els que els llibres agafats en préstec serviran com a catalitzadors de la conversa sobre com gestionar les emocions amb infants. Altrament, aquests, clubs de lectura seran dinamitzats per l’Espai de suport a les famílies Mas Pintat. 

Contes a cau d'orella - Les arrugues de l'àvia

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.