Notes de premsa

Mas Carandell ofereix una sessió pràctica d'aplicació del protocol contra l’assetjament sexual a les empreses

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 8/06/2023
Cartell del taller “El protocol contra l’assetjament sexual: del paper a la pràctica

Els dies 15 i 16 de juny, el centre de referència per l’equitat de gènere en el teixit empresarial, Fundació Sorli, i l’IMFE Mas Carandell coorganitzen a les instal·lacions de Mas Carandell el taller “El protocol contra l’assetjament sexual: del paper a la pràctica”, adreçat a les empreses i professionals que gestionen i apliquen els protocols d’assetjament a les organitzacions. L’objectiu del taller és  oferir eina pràctiques  per aplicar el protocol de forma real i eficaç, quan ja està aprovat. 

Aquesta acció, que compta amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, es farà en dues sessions, dijous i divendres, de les 9.30 a les 13 hores. Anirà a càrrec de la consultora Berta Canals i Renau, directora de la Fundació Sorli i experta en igualtat de gènere i violèn­cies masclistes a l’empresa, així com especialista i formadora en pro­tocol contra l’assetjament sexual.

A partir d’una metodologia interactiva, el primer dia es treballaran l’assetjament sexual a la feina: tipus i eines de detecció, les fases del protocol contra l’assetjament sexual, les persones i rols que participen a la comissió del protocol, la posada en marxa del protocol, el tancament d’un cas i la reparació de la plantilla de l’empresa. La segona sessió es posarà en pràctica allò que s’ha analitzat i après mitjançant un cas específic proposat i s’obrirà un espai de reflexió i partici­pació de les persones assistents.

Com a complement, al cap de sis mesos de la seva finalització, les empreses partici­pants tenen la possibilitat de sol·licitar una hora d’assessora­ment expert entorn de l’experiència pràctica d’aplicació del protocol.

Tot i que l’accés a aquesta formació no té cost per les persones participants, les places són limitades per la qual cosa es requereix inscripció a https://ja.cat/IQjOW

Les discriminacions i desigualtats que pateixen les dones a l’àmbit laboral requereixen d’una estratègia compartida entre les empreses, Administració pública i agents socials per posar fi i revertir les violències masclistes que succeeixen en el món laboral.

Cartell del taller “El protocol contra l’assetjament sexual: del paper a la pràctica

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.