Notes de premsa

Taller d'escriptura a càrrec de Xavier Amorós Corbella

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 13/06/2023
Xavier Amorós Corbella

La Biblioteca Central Xavier Amorós organitza un taller de lectura de la poesia de Xavier Amorós orientat a l’escriptura realitzat pel seu fill i poeta Xavier Amorós Corbella. El taller té un total de 3 hores que es reparteixen entre els dies 15 i 22 de juny, de 18:00 a 19:30 h.

L’objectiu del taller és descobrir les claus  de la poesia d’Amorós per a motivar la creació i l’escriptura dels assistents, per això s’orienta especialment a autors i altres persones que els agradi escriure.

Les persones interessades cal que s’inscriguin a través del correu de la biblioteca [email protected]

Xavier Amorós Corbella va néixer a Reus l'any 1960. És fill de l'escriptor Xavier Amorós i germà de la novel·lista Maria Lluïsa Amorós. Va començar a escriure cap als quinze anys.

L'any 1983 va guanyar el Premi de Poesia Martí Dot, que convoca l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, amb el llibre Els Geranis de X  El mateix any va guanyar el premi de poesia Lluís Roca Florejachs dintre de les Festes de Cultura Pompeu Fabra que es van celebrar a la ciutat de Lleida amb "El curs de les coses". A partir d’aquest moment guanya diversos premis literaris i la seva producció poètica i en prosa va madurant i consolidant-se.

L'any 2000 va publicar un estudi sobre la poesia del seu pare Xavier Amorós: "Poemes Inèdits de Xavier Amorós (1940-1959) i va participar en el primer acte de l’Any Xavier Amorós organitzat per l’Associació d’Amics de Reus aportant l’anàlisi de l’obra del seu pare.

Xavier Amorós Corbella
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.