Notes de premsa

A punt les activitats d'estiu per a la gent gran

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 19/06/2023
Cartell activitats d'estiu per a la gent gran 2023
Cartell Espai d'Estiu avis, àvies, netes i nets 2023

La ciutat de Reus programa per a tot el mes de juliol un programa d'activitats de caire cultural, esportiu i d'oci, emmarcades en el Pla d'Envelliment Actiu i Saludable de Reus i dirigides, principalment, al col·lectiu longeu de la població. Una de les principals novetats d'aquest estiu 2023 és l'Espai d'Estiu destinat a àvies, avis, nets i netes, organitzat per l'Ajuntament de Reus i de manera conjunta entre Mas Pintat i Envelliment Actiu.

Aquest Pla impulsa accions vinculades a la salut física, psíquica i social de la persona i que potencien les relacions socials entre els diferents col·lectius.

Aquestes actuacions promouen la salut i segueixen el projecte promogut per l’OMS de «ciutat amiga de la gent gran» per impulsar polítiques d’envelliment actiu.

Per realitzar aquestes activitats es col·labora entre els diferents departaments i tècniques d’altres regidories de l’Ajuntament, com son: els Centres Cívics, Solidaritat i Cooperació, les Bibiloteques Municipals i els Museus del departament de Cultura. Aquest any es compta també amb l’espai i la col·laboració del SOAF al Mas Pintat.

L’espai escollit per a fer aquestes activitats, sempre que l’activitat ho permeti, és a l’aire lliure, els parcs i jardins de diferents zones i equipaments de la ciutat, per aprofitar el bon clima de l’estiu i visibilitzar el nostre col·lectiu.

Activitats Estiu d'Envelliment Actiu i Saludable 2023
Les activitats proposades són diverses. Totes són gratuïtes, però és necessari fer inscripció prèvia a inscripcions.reus.cat o al telèfon de l'envelliment actiu 662 33 43 23.

  • Dijous 6 de juliol · Cuina saludable: Fem tapes! per a avis/àvies amb els nets/netes

Hora: 18:00 h a 19:30 h

Lloc: Mas Pintat

  • Dijous 13 de juliol · Fem memòria:« El camí dels morts» de Xavier Amorós

Hora: 10:30 h

Lloc: Jardí Biblioteca Xavier Amorós

  • Tots els dimecres del mes de juliol (dies 5, 12, 19 i 26) · Caminades per rutes saludables

Hora: 9:00 h a 10:30 h

Lloc: Parc del trenet (1r dia sortida del Parc del Trenet)

  • Dijous 20 de juliol · Cinema Solidari a la fresca, projecció del film "Vasil", d'Avelina Prat (2022)

Hora: 22:00 h

Lloc: Jardí Casa Rull

  • Divendres 21 de juliol · Visita guiada a l’espai «Cal Massó»

Hora: 10:00 h a 11:30 h

Lloc: Entrada de l’espai «Cal Massó» (Carrer de Pròsper de Bofarull, 7)

Projecte pilot (SOAF i Envelliment Actiu)
Per primer any s'ofereix com a projecte pilot "Espai d'estiu. Avis, àvies i nets i netes". Mas Pintat obre les seves portes per als avis i àvies, i nets i netes de la ciutat.

Espai matinal, a les Golfes del Mas Pintat, pensat per a que avis i àvies, amb els seus nets i netes, passin una estona de qualitat acompanyats de l'equip del SOAF.

Aquesta activitat respon a l’acció proposada en el Pla de famílies i en el Pla d’envelliment Actiu i Saludable local.

Del dia 3 al 28 de juliol de 10 a 12 h, s'ofereix un espai dinamitzat per les professionals del Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies.
És un servei gratuït, però cal fer inscripció (una per família), clicant les setmanes que interessin, per poder organitzar-ho bé. Les inscripcions s'han de fer https://inscripcions.reus.cat/espaidestiuavisinets / 977 010 057

Cartell activitats d'estiu per a la gent gran 2023
Cartell Espai d'Estiu avis, àvies, netes i nets 2023

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.