Notes de premsa

La Síndica de Greuges de Catalunya serà la convidada d'honor de la Festa Major de Sant Pere 2023

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 23/06/2023
Imatge d'arxiu de la Tronada de Reus

La Síndica de Greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas i Colomer, serà la convidada d'honor de la Festa Major de Sant Pere 2023. Així ho ha anunciat aquest matí l'alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, que també ha fet públics els abanderats i els diferents convidats a encendre les tronades d'enguany. 

Així doncs, aquest divendres a la tarda dia 23 de juny, a les 18:00 h, hi haurà la hissada de la bandera de Reus al punt més alt del pinacle major del Campanar de la Prioral de Sant Pere. L'alcaldessa ha convidat al Ball de Cavallets de Reus a assistir a la hissada, amb motiu del seu 25è aniversari. 

Demà dissabte, dia 24 de juny, s'inicia oficialment la Festa Major i s'encendrà la primera tronada. Serà la pregonera d'aquest Sant Pere 2023, l'atleta Núria Gil Clapera, l'encarregada de l'encesa. 

El dimecres 28 de juny és el dia de les Solemnes Completes. La convidada d'honor, Esther Giménez-Salinas i Colomer, encendrà la segona tronada de la festa i participarà en tots els actes solemnes de la vetllada. L'alcaldessa de Reus ha convidat també per aquest dia a la presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa M. Abelló Borràs, i als alcaldes i alcaldesses de la comarca. Els abanderats seran la Síndica de Greuges Municipal, Anna Civit; Maria Lluïsa Amorós, comissària de l'Any Amorós, amb motiu del centenari del naixement del poeta i escriptor reusenc, i el Col·lectiu H2O.

El dia de Sant Pere, dijous 29 de juny, encendran la tronada del matí, a les 11:00 h, l'alcalde Carles Pellicer i les regidores i regidors de l'anterior govern 2019-2023 i que no continuen en l'actual mandat. 

La presidenta de la Casa de Misericòrdia, Teresa Maria Masdéu; Gemma Salvat, jugadora del primer equip de l'Equip Femení de la Fundació Futbol Base Reus, i Faramarz Shahbazi, el conductor més antic de Reus Transport i coordinador de servei, seran els abanderats convidats a participar a la Professó Solemne de Sant Pere. Quan la imatge de Sant Pere arribi a la plaça del Mercadal i se situï al davant de l'Ajuntament, esclatarà la darrera tronada de la Festa Major. En aquest cas, seran l'alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, els responsables d'encendre-la. 

Imatge d'arxiu de la Tronada de Reus
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.