Notes de premsa

El festival Psicurt rep 308 curtmetratges sobre salut mental a concurs

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 7/07/2023
Cartell Psicurt 2023

El Psicurt, el Festival de curtmetratges sobre salut mental de Tarragona i Reus, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, l'Ajuntament de Tarragona i l'Ajuntament de Reus, ha tancat el període d'inscripció de la vuitena edició amb un total de 308 curtmetratges inscrits, que optaran a ser projectats i premiats aquesta tardor. En concret, se n'han rebut 293 a la Secció Oficial i 15 a la Secció Educurt, destinada a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BAT) i cicles formatius. Les obres rebudes tracten diversos temes relacionats amb la salut mental com el dol, les addiccions (a substàncies, a les xarxes socials i a les tecnologies), les relacions paternofilials i d'amistat, l'assetjament escolar, l'abús sexual infantil, la discriminació i els prejudicis, etc.

A partir d’ara, un jurat format per vuit representants de l'àmbit de la psicologia, l'educació, la cultura i els mitjans audiovisuals visualitzarà els curtmetratges rebuts i triarà la trentena que concursaran i que es projectaran del 5 al 8 d'octubre al Teatre Bartrina de Reus i a l'Antiga Audiència de Tarragona.

Continua oberta la inscripció a la secció Educurt exprés
Fins al 30 de setembre, continua obert el període d'inscripció per a la secció Educurt exprés. Aquesta categoria està destinada a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BAT), cicles formatius, universitat i escoles de cinema. Poden participar-hi curtmetratges de ficció de producció en català i amb una durada màxima de 5 minuts, incloent-hi els crèdits. L'enregistrament es realitzarà a Reus i Tarragona durant el cap de setmana del festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l'organització en el moment de l'inici del concurs.

Hi ha dues categories. En una competeixen les obres presentades per estudiants d'universitats i escoles de cinema i en l'altra les presentades per alumnes d'ESO, BAT i cicles formatius.

Per formalitzar la inscripció i optar als 500 euros de premi de cadascuna de les categories, cal omplir aquest formulari.

Psicurt
El Psicurt té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema.

És un projecte social, de salut, cultural i educatiu que pretén promoure la creació artística i despertar la sensibilitat del públic al voltant de la psicologia i la salut mental, alhora que projectar les ciutats de Tarragona i Reus com a referents culturals.

A més, les obres que han concursat en les diferents edicions del festival són de gran qualitat artística i entre els curtmetratges guanyadors del Psicurt hi ha diversos premis Goya i alguns curtmetratges s’han emès per televisió.

Cartell Psicurt 2023
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.