Notes de premsa

El Hub Food Tech Nutrition, present al saló Agroinnova per establir col·laboracions amb el sector agroalimentari del territori

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 2/08/2023
El Hub Food Tech Nutrition al Saló Agroinnova de Firagost de Valls
El Hub Food Tech Nutrition al Saló Agroinnova de Firagost de Valls

El Hub Food Tech Nutrition, impulsat per l’Ajuntament de Reus a través de Redessa, ha participat en la primera edició del saló Agroinnova en el marc de la Firagost de Valls per establir col·laboracions amb el sector agroalimentari del territori i donar visibilitat al projecte. El saló és un espai especialitzat, centrat en la tecnologia agrària, la bioeconomia i l’alimentació.

Redessa ha organitzat i moderat la taula rodona sobre “Els reptes de futur del sector agroalimentari” amb la participació de Jordi Torres, director de planta Europastry Vallmoll; Albert Roch, director de planta Kelloggs Valls; i Ferran Huguet, director general Grup Unió.

En aquest espai s'han posat de manifest els principals reptes que el sector i les empreses hauran d’afrontar en els propers anys com són el canvi climàtic, la gestió de l’aigua, l’economia circular, el preu i l’accessibilitat de les matèries primeres, la transformació digital (automatització, indústria 4.0, IOT), la sostenibilitat o la innovació.

També s'han tractat altres aspectes rellevants com el canvi d’hàbits dels consumidors o la vinculació entre la indústria i els productors del territori. Un altre aspecte que preocupa a la indústria és la captació i la capacitació del talent per afrontar aquests reptes de futur.

El Hub Foodtech & Nutrition és projecte impulsat per l’Ajuntament de Reus i REDESSA amb l’objectiu de crear un ecosistema públic-privat d’empreses del sector agroalimentari del territori (Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre), institucions, centres tecnològics i de recerca vinculats i societat per abordar de forma col·laborativa els principals reptes que el sector haurà d’afrontar en els propers anys. El hub està especialitzat en l’àmbit del foodtech & nutrition aprofitant les palanques del Clúster TIC Catalunya Sud (que ja compta amb una vuitantena de socis) i l’especialització en els àmbits de la salut i la nutrició que aporten la Universitat Rovira i Virgili, l’Eurecat o l’IRTA.

El Hub Footech & Nutrition compta actualment amb una cinquantena d’empreses adherides.

El Hub Food Tech Nutrition al Saló Agroinnova de Firagost de Valls
El Hub Food Tech Nutrition al Saló Agroinnova de Firagost de Valls

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.