Notes de premsa

Finalitza la programació d’estiu per a joves, Planet Reus, amb èxit de participació

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 11/08/2023
Activitats estiu 2023 Joventut
Activitats estiu 2023 Joventut
Activitats estiu 2023 Joventut
Activitats estiu 2023 Joventut

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Reus va tancar divendres passat, 4 d’agost, la programació d’estiu per a joves dins del programa Planet Reus amb èxit de participació. L’objectiu del programa d’estiu és posar a disposició dels joves de 12 a 29 anys una àmplia oferta d’activitats d’oci i lleure orientada a tastar activitats i a gaudir de l’estiu amb activitats físiques, espais de socialització amb altres joves, formacions en temes de lleure i salut, jocs i sortides a l’aire lliure.

En total s’han ofert 98 activitats, una mica més que l’any anterior. Aquestes s’han programat conjuntament amb entitats de la ciutat; amb joves emprenedors que han volgut compartir el seu talent; petites empreses del territori o arran de la demanda dels mateixos joves.

Planet Reus Estiu ha ofert cinc setmanes de programació amb un total de 95 activitats realitzades, 84 talleristes i 2.077 joves participants. S’han hagut d’anul·lar 3 activitats de totes les programades, el que representa menys d’un 4%. El 99% de les activitats han estat gratuïtes amb l’objectiu d’arribar a tots els i les joves de la ciutat fent-les accessibles i universals perquè cap jove es quedi sense espais d’oci a l’estiu. 

En aquest sentit, el regidor de Joventut, Daniel Marcos, ha valorat positivament les xifres de participació i l’acollida del programa per part dels joves i ha explicat que “el programa Planet Reus té com a objectiu principal millorar els entorns dels joves a través de la comunitat i això passa per treballar amb la comunitat: amb els joves, les entitats i els col·lectius i elaborar una oferta d’activitats on els joves són els protagonistes i es passa de l’experiència a l’aprenentatge”. Cal tenir en compte que les activitats s’han realitzat a diferents punts de la ciutat i en diferents equipaments, cosa que també ha permès donar a conèixer nous espais i afavorir la vessant relacional i comunitària dels equipaments municipals.

Novetats

 

Dins de la programació de l’Estiu Jove enguany s’ha estrenat una nova programació cultural per joves a Cal Massó, el Fil On, on els dimecres i dijous del mes de juliol s’hi ha pogut veure música, cant, teatre, màgia i documentals que han comptat amb un total de 673 assistents.  

El Fil On és un espai amb espectacles de petit format que s’han volgut convertir en altaveu per als joves artistes de diferents disciplines de la ciutat on poder mostrar les seves creacions combinat amb artistes d’arreu del territori.

D’altra banda, l’entitat juvenil d’anime, videojocs i cultural japonesa Irasshai ha realitzat la segona edició de la «Summer Fest», un esdeveniment de videojocs i cosplay  a la Palma que va comptar amb més de 700 visitants que van poder gaudir i participar dels tornejos, activitats i actuacions durant tot el dia.

Crida a fer propostes

 

L’estiu s’acaba però des del Casal de Joves la Palma ja preparen les activitats i esdeveniments a realitzar de cara a la tardor. També es fa una crida als joves a fer arribar a Joventut propostes d’activitats que els agradaria trobar a la ciutat i alhora joves que saben fer coses, que tenen una afició, un talent i que els hi  agradaria compartir-ho per tal programar activitats, buscar espais de trobada i de compartir aficions i talents o exhibir aquests talents.

Les propostes es poden fer arribar a través del formulari que trobareu en aquest enllaç web: https://joventutreus.cat/planetreus

Per tal de veure les activitats que s’han realitzat aquest estiu podeu seguir el perfil d’instagram @Planet.Reus on s’ha anat fent un seguiment exhaustiu de totes les activitats.

Activitats estiu 2023 Joventut
Activitats estiu 2023 Joventut
Activitats estiu 2023 Joventut
Activitats estiu 2023 Joventut

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.