Notes de premsa

Programa de la Diada de l'11 de Setembre 2023 a Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 5/09/2023
Diada Nacional Onze de setembre

L'Ajuntament de Reus, juntament amb l'Institut Municipal Reus Cultura, ha organitzat diferents actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya a la capital del Baix Camp. El programa per a aquest any 2023 és el següent:

Diumenge 10 de setembre
La Palma

  • A les 21:30 h, concert amb els grups Sorigen, Arc de Triomf i el DJ Els Angelets de la Terra. Organitzat per Òmnium Cultural.

Dilluns 11 de setembre
Plaça del Baluard

  • A les 10:00 h, inici de l'acte en commemoració de la Diada amb la interpretacioó musical a càrrec del Quartet Floral.
  • Tot seguit, Ofrena institucional de l'Ajuntament, a càrrec de l'alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, i els portaveus dels grups municipals.
  • Glossa de la Diada, a càrrec de Fina Masdéu Abril, doctora en Filologia Catalana i coordinadora del col·lectiu Reusenques de Lletres.
  • A les 10:30 h, interpretació del cant "Els segadors", a càrrec de l'Orfeó Reusenc, seguit del Ball d'homenatge en honor de la Diada Nacional de Catalunya, a càrrec de Laura Roig.
  • A partir de les 10:45 h, ofrenes florals a càrrec de les diferents entitats de la ciutat, presentades pel periodista Marc Càmara i amb l'acompanyament musical del Quartet Floral.
  • L'acte finalitzarà amb un pilar a càrrec de la colla castellera Xiquets de Reus i es clourà amb el cant "Els segadors".

Fina Masdéu Abril
Fina Masdéu Abril (Reus, 1958) és doctora en Filologia Catalana (UB); fins a la seva jubilació, l’any 2018, ha exercit com a catedràtica de Llengua i literatura catalanes a secundària, a l’institut Gabriel Ferrater i Soler de Reus.

Ha publicat la monografia "Plàcid Vidal: memorialista singular d’obra viscuda" (Arola, 2018), el pròleg a l’edició il·lustrada de "Da nuces pueris" de Gabriel Ferrater (Peu de Mosca, 2022), estudis i articles sobre escriptors locals i comarcals, sobre literatura del jo i sobre literatura i paisatge –en aquest àmbit, és coautora del llibre "Rutes literàries pel Baix Camp" (Proa, 2008)–, autora de la Ruta "Gabriel Ferrater per Reus" (2012) i també contes en volums col·lectius.

Col·labora amb diverses associacions culturals de la ciutat: Centre de Lectura de Reus (actualment n’és la Directora d’activitats culturals), és secretària de l’Associació Gosar Poder, i participa en les jams de Safareig Poètic.  

A més, coordina, amb Victòria Rodrigo, el col·lectiu literari Reusenques de Lletres, que enguany celebra el desè aniversari. Aquest projecte va sorgir el 2013, arran d’una taula rodona sobre dones escriptores locals, de ficció i de no ficció i, a dia d’avui, hi han participat més de setanta dones; una trajectòria que constata que Reusenques de Lletres ha aportat múltiples i variades propostes a l’entorn del món de l’escriptura: a més de set llibres publicats i un en curs d’edició, i de la col·laboració amb mitjans de comunicació locals, ha impulsat debats, xerrades, rutes, lectures, contacontes, exposicions i un llarg etc.https://www.reus.cat/noticia/programa-de-la-diada-de-l11-de-setembre-2023

Diada Nacional Onze de setembre

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.