Notes de premsa
L’IISPV organitza les microxerrades divulgatives de ciència “Recerca pel canvi” a la Biblioteca Xavier Amorós
Investigadors i investigadores de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i dels altres centres de recerca de la demarcació de Tarragona (l’Institut Català d'Investigació Química -ICIQ-, l’Institut Català d'Arqueologia Clàssica -ICAC- i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social -IPHES-) participaran aquest dijous 5 d’octubre, a les 18h a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus, a les microxerrades divulgatives de ciència “Recerca pel canvi”. Aquesta iniciativa (promoguda per l’IISPV amb la col·laboració de totes aquestes institucions) té com a objectiu divulgar la ciència a la ciutadania. Les xerrades previstes (d’una durada de 10 minuts cadascuna) són les següents:
- “Fake news i discurs d’odi: com detectar-ho, com combatre-ho”, a càrrec de la Dra. Marta Montagut Calvo, investigadora del Departament d’Estudis de Comunicació de la URV.
- “Cuida el teu cervell i el teu cervell cuidarà de tu”, a càrrec de Laia Gutiérrez, investigadora predoctoral del Grup de Recerca en Nutrició i Salut Metabòlica (NuMeH) de l’IISPV-URV.
- “Nanorobots per descontaminar l’aigua”, a càrrec de la Dra. Katherine Villa, investigadora leader group de Materials Avançats Fotocatalítics, de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ).
- “De la lletra i de la pedra. Diàlegs amb els romans a peu de carrer”, a càrrec de la Dra. Diana Gorostidi Pi, professora de la URV i investigadora coordinadora del Grup de Recerca Arqueometria i Produccions Artístiques (ArPA&LIRA) de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC).
- “Com influeix el nostre entorn en la salut mental?”, a càrrec del Dr. Jordi Júlvez i Adriadna Pinar, investigador responsable del Grup de Recerca NeurÈpia (IISPV) i investigadora predoctoral del mateix grup, respectivament.
- “Un món en miniatura: la microfauna d’Atapuerca”, a càrrec del Dr. Juan Manuel López-García, investigador del Grup de Recerca Paleoecologia del Pliocè i Plistocè i Dispersions Humanes, de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).
- “La ciència és d’adolescents per a adolescents”, a càrrec de Judit Queral Añó, investigadora predoctoral del projecte SEEDS liderat per l’IISPV, i Mohamed Aissoui, alumne de l’Institut Gaudi de Reus, que ha participat en el projecte.
- “Colesterol, trànsit i extraterrestres”, a càrrec del Dr. Josep Ribalta Vives, investigador del Departament de Medicina i Cirurgia de la URV i de la Unitat de Recerca en Lípids i Arteriosclerosi (URLA) de l’IISPV.
Aquesta activitat s’emmarca dins el programa d’actes de la Nit de la Recerca, promogut per la URV. Una de les activitats principals, aquest cap de setmana, ha consistit en l’organització de diferents tallers de ciència adreçats a un públic familiar a la Plaça Corsini de Tarragona.