Notes de premsa

Reus posa en marxa un servei d’atenció al benestar emocional i mental

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 6/11/2023
RP Presentació servei atenció benestar emocional

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Salut i Esports, posa en marxa a partir d’aquest mes de novembre un nou servei d’atenció al benestar emocional i mental que aplegarà els diversos recursos de caràcter preventiu que té en marxa el consistori.

Aquest nou servei desenvoluparà una tasca interdepartamental per tal de compartir coneixements i estratègies d'intervenció integral, organitzar recursos i innovar i adaptar, de manera col·legiada, cooperativament i conjuntament, els altres serveis ja operatius a l’Ajuntament de Reus. El propòsit és poder millorar l’atenció al benestar emocional de la ciutadania, des de la perspectiva de servei públic, amb un enfoc comunitari i criteris d’universalitat.

El servei aplegarà els serveis i recursos per a l’atenció i la prevenció del benestar emocional i la salut mental que actualment s’ofereixen a la població des de l’Ajuntament:

  • Joventut – Servei d’acompanyament emocional per a joves i Punt Jove d’atenció a les sexualitats
  • Igualtat – Punt d’Atenció a la Diversitat Sexual i Servei d’Informació i Atenció a les Dones – SIAD
  • Mas Pintat – Servei d’Orientació i Assessorament a les Famílies
  • Salut Pública – Servei d’Atenció i Assessorament sobre drogues i altres addiccions (menors i famílies)

Amb el nou servei es vol impulsar un espai de referència des del qual es podrà facilitar l'accés informat segons demanda específica als serveis d'atenció directa a la ciutadania en qüestions relacionades amb el benestar emocional i mental, orientat a l’usuari, interdisciplinari i basat en els determinants de la salut i un model comunitari. 

Des del dia 16 de novembre es posarà en marxa una línia telefònica d’orientació i atenció mitjançant el telèfon: 977010679 en horari els dilluns de 12 a 15 hores; dimecres de 16 a 18.30h i divendres de 9 a 12 hores.

 

RP Presentació servei atenció benestar emocional

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.