Notes de premsa

L'estrena del documental sobre Joan Perucho inaugura demà dimecres el Festival Memorimage 2023

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 7/11/2023
Fotograma Memorimage

Demà dimecres dia 8 de novembre comença la XVIII edició del Memorimage - Festival Internacional de Cinema de Reus al Teatre Bartrina. L’acte inaugural, que començarà a les 21:00 h, serà presentat per la periodista Montse Llussà amb la presència d’Anna Petrus, la directora artística del festival, i Julià Guillamón i Morrosko Vila-San Juan, els directors de la pel·lícula "Sang i salsa (de tomàquet). Els fantasmes de Joan Perucho", que es projectarà tot seguit.

També hi assistirà l’alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, entre altres autoritats.

El documental "Sang i salsa (de tomàquet)", que tindrà la seva première al Memorimage de Reus, se submergeix en l’univers de l’escriptor Joan Perucho a partir del seu propi fantasma, que es trasllada a les dècades dels anys 40 i 50 per recórrer en clau de road movie els espais i moments de la seva biografia i de la seva obra literària, amb l’acompanyament de varis testimonis.

La pel·lícula és una experiència immersiva sobre l’autor de "Les històries naturals" i l’home que va introduir H.P. Lovecraft a Espanya i a Catalunya, a partir de les seves pors i obsessions, les seves experiències, la guerra, el cinema, els vampirs i les bruixes, el gènere fantàstic i la cultura pop.

A l’edició d’enguany es podrà gaudir de 16 pel·lícules dins la Secció Oficial, el MemoriReus i el MemoriJove, fins el proper 11 de novembre, quan es clourà el festival amb la projecció de tres curtmetratges en commemoració del centenari del cinema amateur. Les peces, pertanyents a la col·lecció del Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus -CIMIR-, van ser realitzades als anys 60 i 70 a la demarcació de Tarragona per diferents autors locals.

A la cloenda hi haurà també el lliurament de premis i l’actuació de la cantant i compositora tarragonina Anna d’Ivori.

Per assistir a les cerimònies d’inauguració i cloenda del festival, cal omplir aquest formulari o escriure a [email protected] per reservar les entrades.

Fotograma Memorimage
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.