Notes de premsa

Reus posa en marxa el Servei d'Orientació d'Àmbit Comunitari per donar suport a alumnes i famílies

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 8/11/2023
Cartell SOAC

La regidoria d'Educació i Ciutadania posa en marxa el Servei d'Orientació d'Àmbit Comunitari per donar suport a alumnat i famílies. Està dirigit a alumnes de 0 a 20 anys, especialment aquell més vulnerable i les seves famílies, en el rocés de construcció de trajectòries personals d'èxit educatiu, professional i personal. 

Pilar López, regidora d'Educació i Ciutadania, ha explicat que, "aquest servei, que s'anomena SOAC i que forma part del Pla Educatiu d'Entorn de Reus, dona suport i complementa les mesures d'orientació i acompanyament que duen a terme els centres educatius i d'altres serveis. Treballem per potenciar itineraris formatius personalitzats, acompanyar en les transicions i canvis d'etapa i reduir l'abandonament escolar prematur".

Els objectius d'aquest nou servei són: 

- Millorar les expectatives d'èxit educatiu d'aquells joves que un cop acabada l'etapa obligatòria no han graduat o es troben en risc d'abandonament.

- Facilitar la construcció d'itineraris educatius personalitzats que connectin els aprenentatges formals i no formals.

-  Contribuir a reduir la segregació escolar i minimitzar els seus riscos.

-  Contribuir a reduir l'absentisme i l'abandonament escolar prematur.

- Col·laborar a la detecció precoç de les necessitats educatives i les situacions de risc o vulnerabilitat.

Per tal de contactar amb el nou servei es pot trucar al 977 010 046 (Ext. 2057) o escriure un correu electrònic a [email protected]

Cartell SOAC
Fitxers relacionats:
Tipus de fitxer Cartell SOAC 290 KB

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.