Notes de premsa

Arriba una nova edició del programa FILS a la Biblioteca Pere Anguera

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 14/11/2023
Programa FILS 2023

La quarta edició del programa FILS arriba aquest cap de setmana a la Biblioteca Pere Anguera. Els actes es concentraran la tarda del dia 17 de novembre a la mateixa biblioteca. 

FILS, és l'acrònim de Filosofia, Imatges i Lletres, i va néixer l'any 2020 en plena pandèmia. Per a cada convocatòria s'han organitzat activitats relacionades amb les tres disciplines. Enguany, la Filosofia anirà a càrrec de Toni Orensanz, guionista i escriptor, que parlarà dels orígens de Xavier Amorós, que va preparar retornant al poble natal del seu pare, Pradell de la Teixeta. La xerrada porta per títol "Retorn als orígens. L'Amorós del Pradell" i començarà a les 19:00 h.

Per a les imatges hi ha dues propostes. Per un costat, una exposició commemorativa del centenari del fotògraf Francesc Català Roca, que es podrà fins al 25 de novembre. I, per l'altre, el taller "Estira el fil" de fotografia narrativa, impartit per la fotògrafa Meritxell Perpinyà, del qual se'n podran veure els materials el mateix 17 de novembre, amb l'assistència dels participants del taller. L'exposició s'obrirà a les 18:00 h.

Finalment, per a les Lletres s'ha programat un concert del cantant de Móra Èric Vinaixa, que presentarà "Èric Vinaixa en poesia: un viatge musical i poètic per la increïble vida de Roc Llop". Les cançons i els versos acompanyen la sorprenent vida de Roc Llop, de Miravet, anarquista, mestre, poeta, exiliat i supervivent dels camps de concentració nazis. Un espectacle que reivindica l'obra i la força de Llop i el seu amor per Miravet i per Catalunya. El concert començarà a les 20:00 h.

8 anys de Biblioteca Pere Anguera
El programa FILS vol commemorar l'anviersari de l'obertura de la Biblioteca Pere Anguera, el 18 de novembre del 2015.

La Biblioteca Pere Anguera es va obrir l'any 2015 per donar servei a la zona sud de la ciutat, però també oberta a tot Reus. Forma part de la xarxa de Biblioteques Municipals i obre al públic 35 hores a la setmana amb una oferta consolidada tant d'activitats com de serveis.

Durant aquest anys la Biblioteca Pere Anguera ha anat establint un teixit de relacions amb les diferents entitats del territori: escoles, centres culturals, moviments veïnals, hospital, universitat i també amb moltes persones, especialment joves, que hi acudeixen diàriament o per assistir a les activitats.

L’activitat estrella són «Els contes de la cotorra» i també els diversos clubs de lectura tant per adults (narrativa en castellà, espiritualitat i «fem-ho fàcil»  com per a infants i joves (ficció digital, còmic, Niu de lletres). En el període d’estiu, s’ofereixen les tardes de jocs i tot l’any la ludoteca literària ABC D Jocs, per a la conciliació familiar, que forma part del programa «Temps per Cures».

L'any passat va rebre 29.717 usuaris, es van prestar 19.924 documents, hi va haver 2.854 usuaris d'Internet, es van tramitar 483 nous carnets, es van fer 1.949 préstecs interbibliotecaris i es van repartir 835 tiquets wifi. El fons total del que es disposa actualment consta de 44.243 volums.

Programa FILS 2023
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.